30 mei 2024

Pokémon Go levert Niantic 1.8 miljard dollar op

Pogo pikachu

Volgens de website SensorTower, dit is een website die verschillende mobiele applicaties analyseert en conclusies kan trekken op basis van de verkregen data. Heeft onlangs bekend gemaakt dat Pokémon Go van de ontwikkelaar Niantic in een periode van slechts twee jaar 1,8 miljard dollar in omzet heeft weten te maken.

In een analyse ter ere van het twee jarig bestaan van Pokémon Go zegt SensorTower dat Amerika qua uitgaven met kop en schouders boven andere landen uitsteekt. Zo hebben Amerikaanse gebruikers van de mobiele Pokémon-game 607 miljoen dollar uitgegeven. Op de tweede plek komt Japan met vijfhonderd miljoen dollar. Daarna volgen Duitsland, Groot Brittannië en Taiwan. Deze analyse geld voor zowel Google Play als de App store.
Sensor Tower meldt daarnaast dat spelers inmiddels zo’n twee miljoen per dag uitgeven om pokémon te vangen in de app en Pokémon Go op de tiende plek staat van winstgevende apps ter wereld.