30 mei 2024

eSports: Team Liquid wint summer split NA LCS

Naast de finale in de EU LCS van afgelopen weekend, werd ook de finale in de NA LCS gespeeld. In deze finale speelden Team Liquid tegen Cloud9. Team Liquid won de finale en plaatsten zichzelf voor Worlds. Door de winst van Team Liquid, plaatste 100 Thieves zich ook voor Worlds als second seat.

TL-Win-LCS
De finale van de NA LCS was een spektakel stuk. Hoewel Team Liquid won met 3-0 van Cloud9 waren de games zelf een stuk spannender. Het verhaal van Cloud9 tijdens deze summer split was wel een bijzondere. Cloud9 begon de summer split met drie nieuwe spelers. Echter pakte dit niet goed uit. Er werd continue verloren en halverwege de split stonden ze kansloos onderaan. Maar Cloud9 bracht toen de oude bekende spelers terug in het roster. Dit bleek een succes te zijn. Win na win klom Cloud9 door de ranglijst naar boven totdat ze de tweede plek bemachtigde. In de halve finale werd daarna met rivaal Team Solo Mid afgerekend en konden ze aantreden tegen Team Liquid.
Echter tijdens de finale zagen we slechts af en toe de kracht van Cloud9. Het team wisselde ook constant van spelers in hun zeven man roster. Door de vele wissels die er gemaakt werden, ontbrak de team synergie tijdens de finale. Tel daarbij de vele misplays bij op en het was een kansloze finale voor Cloud9. Maar dit was ook de verdienste aan Team Liquid. Team Liquid was in uitstekende vorm. De shotcalls, plays en individuele kracht blinkte uit tijdens de finale. Onder andere Doublelift, de ADC van Team Liquif, was in bloedvorm. Met diverse outplays op de tegenstander wist hij constant in leven te blijven. Dankzij zijn plays won Team Liquid de finale en kon Doublelift voor de vijfde keer de beker omhoog houden.
TL-WIN-LCS
Team Liquid en 100 Thieves zijn door deze uitslag geplaatst voor Worlds. Komend weekend wordt er in de Gauntlet bepaald wie als derde team naar Worlds gaat.