28 mei 2024

This War of Mine heeft een nieuwe episode gekregen

Gisteren is voor This War of Mine een nieuwe episode gereleased. De episode heet The Last Broadcast. Deze nieuwe episode brengt nieuwe levels naar de game en nieuwe game mechanics. Het nieuwe verhaal draait om de waarheid in tijden van wanhoop.

This War of Mine is een game die draait om het maken van moeilijke keuzes. De basis van de game is dat je een personage speelt in een wereld waar oorlog heerst. Dit betekent dat het karakter waarmee jij speelt probeert te overleven in deze wereld. Om te kunnen overleven moet je voedsel verzamelen, jezelf beschermen, slapen en nog veel meer acties uitvoeren. Er is echter een probleem. Er zijn ook andere mensen die proberen te overleven in de game en deze mensen kunnen jouw strategie in de weg zitten of dwarsbomen. Op dit punt moet je als speler keuzes gaan maken. Kies je ervoor om iets minder eten te hebben, zodat andere mensen ook kunnen overleven, of kies je ervoor om zelf zoveel mogelijk middelen tot je beschikking te hebben ten koste van anderen? This War of Mine is een game waarin je constant dit soort keuzes moet maken.

The Last Broadcast

This War of Mine is uitgebracht met toekomstige DLC in gedachte. De game heeft een season pass en als je deze aanschaft krijg je 3 DLC’s in de vorm van episodes. De eerste episode, Father’s Promise, is vorig jaar uitgebracht. En nu is de tweede episode gereleased, genaamd The Last Broadcast. In de Last Broadcast beheer jij als speler een radiozender. Het is dus aan jou de taak om informatie naar de wereld te verspreiden. Je zit echter in een situatie van wanhoop en kunt valse informatie verspreiden ten goede van jezelf. Het draait dus ook in deze episode weer om het maken van moeilijke keuzes. De belangrijkste vraag is hoe jij met de waarheid omgaat als het om je eigen leven kan gaan. The Last Broadcast kan nu aangeschaft worden op Steam.