26 mei 2024

Esports: Roster swaps in de off season van LEC

Nu het All Star event voorbij is, is het dan echt tijd voor de off season. Tijdens de off season gaan teams opnieuw sleutelen aan hun rosters. EU LCS is omgedoopt naar de LEC( League of Legends European Championship). Naast de roster swaps zien we ook een aantal nieuwe teams in de LEC. Excel, Rogue, Origin en SK Gaming gaan de strijd aan met FC Schalke 04, Vitality, Splyce, G2, Misfits en Fnatic.

Origin en SK Gaming zijn geen vreemden in de LEC of voormalige LCS. Zeker de oudere kijkers onder ons, zullen deze twee teams herinneren. Origin en SK Gaming waren in hun hoogtij dagen sterke concurrenten van Fnatic. En nu zijn ze terug om zich weer een weg naar de top te vechten. Één van de spraakmakende swaps die gemaakt werd is die van voormalig caster Deficio. Deficio heeft zijn rol als caster op zij gezet om als team manager te fungeren bij Origin.
Maar de swap van Deficio is niet het enige wat voor veel ophef heeft gezorgd. Bij Misfits zijn er slechts twee spelers die blijven zitten: Hans Sama en Maxlore. Maar zij hebben wel drie bijzondere versterkingen gekregen. Onze Nederlands midlaner Febiven komt terug uit Amerika. Na een teleurstellende jaar in Amerika zal hij weer de strijd aangaan met de Europese midlaners. Van Fnatic komt sOAZ over die op een zijspoor eindigde afgelopen seizoen met de komst van Bwipo. Als laatste komt Gorilla een super Support uit Korea naar Misfits toe.
Vitality haalt ook een Koreaan naar Europa. Mowgli neemt de positie in de jungle waar ter vervanging van Kikis. Wonderbaarlijk gezien de prestaties van Kikis afgelopen seizoen. Mede door Kikis wist Vitality Worlds te behalen.
Maar de meest spraakmakende roster swap is die bij G2. Perkz hun ster midlaner maakt de swap van midlane naar AD. Maar zou je denken, wie gaat er dan midlane spelen voor G2? Niemand minder dan Caps van Fnatic maakt de overstap naar G2. Caps neemt plaats op de midlane voor G2 zodat Perkz naar de AD rol kan. Hiermee behaalt G2 de twee beste midlaners van Europa naar één team. Maar zal dit voldoende zijn om G2 weer titels te laten winnen?