30 mei 2024

Esports: LEC begint aan de tweede helft van de split

Op vrijdag vinden de laatste games plaats van de eerste helft van de LEC. Zaterdag gaan we meteen verder met de tweede helft. Veelal wordt dit weekend een turning point voor teams die een mindere start hebben gemaakt in de competitie. In de gevarenzone om play offs mis te lopen zijn:  Rogue , Fnatic , exceL Esports en SK Gaming.

Rogue , Fnatic , exceL Esports en SK Gaming hebben de nodige moeite om zich staande te houden in de LEC. Vooral de naam Fnatic in dit rijtje is bijzonder. Fnatic beleeft wellicht een van de slechtse split sinds tijden. Twee games wisten ze te winnen in de eerste helft van het seizoen. Wil het de naam hooghouden dan moeten ze dit weekend beide games gaan winnen. Zo niet dan ziet het er heel somber uit voor Fnatic en zijn fans. Helemaal onderaan en puntloos staat Rogue. Elke week zien we wel verbeteringen en zijn ze steeds dichtbij een overwinning. Komend weekend spelen ze tegen Schalke 04 en Misfits Gaming.
Bovenaan de ladder staat het dominante G2 Esports. Zij nemen het op tegen Misfits Gaming en Origen. Deze teams staan gelijk aan elkaar en mochten ze een winst pakken op G2 Esports, zal dat een prima start zijn om boven de ander te komen. Game of the week zal ongetwijfeld Schalke 04 tegen Vitality zijn. Beide teams staan op de tweede plaats en er leeft een aardige strijd tussen de beide ADC’s van hun teams. Met oog op hun andere games, zal deze game waarschijnlijk gaan bepalen wie na week vijf de tweede plaats alleen mag gaan bezetten.

Speelschema week 5:

Fnatic Splyce
Origen exceL Esports
Vitality SK Gaming
Rogue Schalke 04
Misfits Gaming G2 Esports
SK Gaming Fnatic
Splyce exceL Esports
Schalke 04 Vitality
Misfits Gaming Rogue
G2 Esports Origen

Hier vinden jullie de huidige stand en de nabeschouwing van week vier.