1 december 2023

Esports: ESL Dutch Championship van start

Aankomende donderdag begint weer de nieuwe editie van de ESL Dutch Championship. Acht teams gaan wederom de strijd aan om de beste van Nederland te zijn. Team Echo Zulu zal alles aan doen om hun titel van de laatste editie te verdedigen. Maar zijn ze opgewassen tegen de sterke Sector One en Defuse Kids?

Team Echo Zulu heeft voor de ESL Dutch Championship de nodige roster changes gemaakt. Ze lieten toplaner Novo en ADC Lunar gaan. Daarvoor terug komen Raqo op midlane, Tuomari in de toplane en verhuist Baba naar de ADC positie. Met Boomin en Dommmy ziet dit roster er sterk uit. Maar zijn ze sterk genoeg om Sector One en de Defuse Kids te verslaan? Sector One domineerde in de Benelux Premier League maar moest zich gewonnen geven tegen Defuse Kids in de finale.
Tijdens de Benelux Premier League was Sector One nog de baas over Team Echo Zulu, maar met de nieuwe roster van Team Echo Zulu ziet deze match up er een stuk spannender uit. Beide teams zullen ongetwijfeld aan elkaar gewaagd zijn. Team Echo Zulu wist overtuigend te winnen van Sector One Academy team tijdens de RIV4L Lan. Maar kunnen zij net overtuigend winnen van het hoofdteam?

Defuse Kids

Derde favoriet van de ESL Dutch Championship , en wellicht de grootste favoriet, is Defuse Kids. Dit roster won na een valse start overweldigend de Benelux Premier League. Vanaf de playoffs tot aan de finale verloor Defuse Kids geen enkele game. Daarna mochten ze de Benelux vertegenwoordigen op de European Masters. Ook daar maakte Defuse Kids indruk. Met name de game tegen Team LDLC kreeg veel lof.
Naast deze drie teams hebben we nog vijf andere teams die zullen strijden in de ESL Dutch Championship. Solwing Esports verliezend finalist van de vorige editie, Team Legion, New Dynasty, Mcon Esports en Sector One Academy. Vanaf donderdag 19:00 kan je naar de eerste matches kijken van de ESL Dutch Championship.