25 mei 2024

E3 2019: Dying Light 2 uitgesteld naar 2020

Tijdens de persconferentie van Microsoft zien we nieuwe beelden van Dying Light 2. Naast nieuwe beelden krijgen we ook een nieuwe release window. Ergens in de lente van 2020 zal de game zijn opwachting maken. Sad news hieraan is dus dat game wordt uitgesteld.

In de nieuwe trailer van Dying Light 2 zien we veel nieuwe gameplay beelden. Daarnaast krijgen we ook wat meer inzicht in het verhaal van deze nieuwe Dying Light. We krijgen te horen dat de hoofdpersonage ook is geïnfecteerd is met het virus. Zal het hoofdpersonage daarmee ook de krachten krijgen die de zombies bezitten? Zo weten we nog uit de eerste Dying Light dat de zombies in de nacht bijzonder sterk en snel werden. Wat we al wel weten is dat het verhaal vijftien jaar later speelt na Dying Light 1. De vader van de hoofdpersonage zal wel is een oude bekende kunnen zijn. In de trailer wordt daar uitdrukkelijk gesproken over de afkomst van de hoofdpersoon. Ook kreeg de hoofdpersoon zijn naam: Aiden. Daarnaast zal de game meer richting een echte RPG gaan.
De game zou eerst dit jaar komen maar is dus nu uitgesteld naar de lente van 2020. Techland heeft blijkbaar meer tijd nodig om Dying Light 2 af te maken. We kunnen er alleen vanuit gaan dat dit ten goede komt van de game. Echter zitten we nu al een tijdje te wachten op deze game. Hopelijk zal dit de laatste uitstel zijn van Techland. Desondanks zien we liever een goed afgemaakt product dan een gerushte game omdat deze anders zijn deadline niet zou halen.
Dying Light 2
Voor nu moeten we het doen met de nieuwe trailer. Wellicht dat we later tijdens de E3 meer informatie vrij komt omtrent Dying Light 2. Zo niet dan hebben we nog altijd Gamescom in augustus om de nieuwe ontwikkelingen te zien.