28 februari 2024

Gamescom 2019: Een interview over Archeage Unchained

Op de allereerste dag van Gamescom 2019 mochten redactieleden Jordy en Malvin zich een weg banen door de drukke pershallen om speciaal voor jullie een interview te doen met de executive producer van Archeage Unleashed, alle vragen die jij misschien hebt kunnen wij waarschijnlijk beantwoorden!

Archeage is een MMORPG die in 2014 uit is gekomen, de game ziet er voor zijn leeftijd nog aardig goed uit. Archeage staat bekend om een aantal diepgaande aspecten en wordt technisch gezien als één van de betere MMO’s. maar er is een groot aspect dat de populatie flink heeft gekrompen en dat is de pay-to-win. Je kon in de free-to-play versie van de game namelijk echt geld investeren om voorsprongen te krijgen tegenover andere spelers. Gezien Archeage een PvP-heavy titel is, snap je wel waar dit heen gaat. De Executive Producer, laten we hem vanaf nu Mervin noemen, wilde ons te woord staan over de toekomst voor een nieuwe build van de game: Archeage Unchained.

Wat is Archeage?

Deze vijf jaar oude MMORPG heeft een uitgebreide zee aan content, letterlijk. De game heeft tientallen zones en een aantal continenten. Er is zeer zeker PvE in de game aanwezig, maar verder is deze hevig gefocust op Player versus Player. Dit houdt in dat er conflict zones zijn waar je met elkaar kan vechten. Enkele PvE elementen hieruit zijn dat deze zones world-bosses bevatten die jij met jouw faction kan verslaan, dit allemaal terwijl de andere faction je probeert te vermoorden en overtreffen. Doe jij de meeste damage? Dan krijgt jouw faction de kill. Er zit een housing-systeem in de game, waar jij jouw eigen land kan hebben, ook heeft de game naval-combat, een uitgebreid class systeem met meer dan 220 mogelijkheden en nog een boel andere aspecten.

Friendly Fire

Archeage staat bekend om het feit dat de community de game ervaring aardig versterkt. Zo kan jij Bloodlust aanzetten om mensen van je eigen faction te vermoorden. Komt iemand hier achter? Dan kan je voor de rechter gesleept worden. Die rechter wordt bestuurd door een daadwerkelijke online speler en kan jou volledig verbannen van de faction. Eenmaal die ban, dan ben je een piraat! Yarr Harr, nu kan je de zee continenten volledig tot jouw beschikking brengen. Dit zijn enkele kleine voorbeelden van hoe diep de game gaat. Maar wij hadden vooral vragen over Archeage Unchained.
Archeage Unchained

Hoe werkt Unchained?

Archeage Unchained is een volledige versie van de originele game met het grootste verschil zijnde het verdienmodel. Waar je in de legacy game dus pay-to-win elementen kon vinden, zijn die nu spoorloos. Iedereen begint overnieuw, dit terwijl de legacy server wel nog blijft bestaan voor degene die er veel tijd en geld in hebben gestoken. Je kan met echt geld in de Unchained variant eigenlijk alleen maar een seizoenpas kopen met cosmetics, of cosmetics kopen via de marketplace. De economie van de game zal hierdoor een stuk stabieler en eerlijker worden. Ook zijn de Apex volledig verdwenen. Mervin heeft al 2,5 jaar dit idee in zijn hoofd en was niet tevreden met het achterstellen van de spelers die geen geld konden makken om verder in de game te komen. Dit is hem dan ook gelukt.
 
In de seizoenspas kan je alleen cosmetics vinden voor je character, je mount of je glider en huis. Dit houdt in dat niemand voorsprongen kan kopen. De Unchained versie heeft nog geen release datum, maar die komt binnen nu en een maand nog op onze website te staan. Je hoeft de game maar eenmalig aan te schaffen en je kan jouw avontuur beginnen.

Hoe gaat de community zich verdelen, komen er spelers bij?

Mervin is positief over de toekomst voor Archeage. hij denkt dat spelers die veel geld in de game hebben gestoken op de legacy server zullen blijven en misschien een kijkje zullen nemen in de Archeage Unchained versie. Wel zal de game volgens Mervin hopelijk veel nieuwe spelers die eerst werden tegengehouden gaan krijgen. Spelers, die niet konden wachten op een winstmodel als deze.

Archeage Unchained

Cosmetics uit legacy, kan je die krijgen in Unchained?

Ja en nee. Sommige skins blijven exclusief voor de legacy server, zodat spelers die daar voor betaald hebben niet worden achtergesteld. Wel kan je in Unchained veel mount, glider en character skins verdienen door te questen of door endgame te spelen. Natuurlijk zullen nieuwe skins verschijnen in de marketplace, of kan je ze verdienen in-game. Buiten dat is er nog de seizoenspas die spelers zal helpen er beter uit te zien.

De toekomst

Mervin was heel enthousiast over de toekomst voor beide versies van de game. De legacy variant kan nu dichter bij de Koreaanse komen en sneller nieuwe content ontvangen en de Unchained versie zal veel nieuwe spelers een eerlijke kans geven. Binnen nu en een maand zal er een nieuwe update aan worden gekondigd. Deze update zal in de herfst van 2019 nog verschijnen en brengt nieuwe gebieden en meer! Dit kan je na de aankondiging terug lezen op onze website.
Wij zijn aardig enthousiast over Archeage Unchained en kunnen nu al niet wachten de game te proberen. Wat vind jij van deze veranderingen? Check ons YouTube kanaal deze week voor veel leuke video’s, interviews en meer!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →