15 april 2024

LEC: Eerste ronde van de play-offs

Komende weekend begint de eerste ronde in de play-offs van de LEC. In de eerste ronde strijden de nummers drie tot en met nummers zes om een spot naar de volgende ronde. Splyce de nummer drie van de split heeft gekozen voor de nummer vijf Rogue voor hun match op vrijdag. Daardoor hebben we op zaterdag de game tussen de nummer vier Schalke 04 en de nummer zes Vitality.

Vrijdag trapt de play-offs van de LEC dus af met Splyce tegen Rogue. In aanloop naar deze match up was het Rogue die een prima laatste week had  in de reguliere seizoen. Met een winst op Origen wist het zich te plaatsen op de nummer vijf positie. Splyce daarentegen had een zeer slecht weekend en verloor beide games vrijwel kansloos. Maar nu met een best of 5 format kan Splyce zich misschien weer herpakken. In het verleden was Splyce altijd sterk in de best of 5 format. Maar Rogue is zeker een team dat je niet mag onderschatten. Hopelijk gaan we een spannende serie zien op de vrijdagavond.
Op zaterdag zien we de rivalenstrijd tussen Schalke 04 en Vitality. Voornamelijk op botlane is die rivalenstrijd ontstaan. Attila en Upset rivaliteit zorgde altijd voor geweldige games. Beide spelers gaan altijd vol uit tegen elkaar. En dit zal niet anders zijn tijdens deze play-offs game. Daarnaast zal Vitality wel wraak willen op hun verlies game tegen Schalke 04 van afgelopen week. Daarnaast won Schalke 04 ook van G2 Esports in de laatste week van de LEC. Vitality echter verloor beide games afgelopen weekend en wist nipt de tiebreaker te winnen van SK Gaming. Desondanks kan deze serie een spannende worden. En dat zal voornamelijk komen door de rivalenstrijd die beide teams met elkaar hebben.

Splyce Rogue
Schalke 04 Vitality

Beide games kunnen heel spannend worden. Wie van deze vier teams plaatsen zich voor de volgende ronde?