25 mei 2024

Gamescom 2019: Silver Chains

Lekker griezelen met Silver Chains. Deze horror titel van Headup Games is nu al verkrijgbaar voor PC. Aangezien we ‘m nog niet hadden gezien hebben we tijdens Gamescom even wat mogen bekijken van dit horror verhaal.

Zoals ik al zei is Silver Chains een horror game. Deze wordt gespeeld in first person en zal zich vooral focussen op exploration. Je moet op zoek gaan naar aanwijzingen in een oud verlaten huis om er achter te komen wat voor vreselijke gebeurtenissen hier hebben plaatsgevonden.
Silver Chains
De game speelt zich af in het platteland gebied van Engeland. Na een mysterieus word je wakker in een verlaten huis. Je hebt geen idee hoe je hier terecht bent gekomen, maar al snel krijg je in de gaten dat je niet alleen bent. Terwijl je je weg naar buiten zoekt kom je achter de duistere geheimen van het verlaten pand en wat hier allemaal is gebeurd. Wat nog vreemder is, is dat je er achter komt dat je hier al eens eerder bent geweest.
Spelend ben je op zoek naar je weg naar buiten en dit doe je door op zoek te gaan naar hints en puzzels op te lossen. Kijk uit, want de gevaren hebben al in de gaten dat je aan het rondneuzen bent en laten je niet lang met het gevoel dat je alleen bent. Uiteindelijk zal het gevaar ook achter je aan komen, maar pas op. Je kan niets terug doen. Het enige wat je kunt doen is jezelf ergens verstoppen en hopen dat de gevaren je even met rust laten zodat je verder kunt gaan met puzzelen.
Silver Chains
Het klinkt allemaal een beetje als Outlast en zo voelde de eerste paar minuten ook aan. Helaas konden we niet lang verder spelen waardoor onze indruk hier eindigt. Indien je fan bent van een Outlast stijl horror-titel, dan is dit misschien iets voor jou. Persoonlijk laat ik hem even aan me voorbij spoken.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →