15 april 2024

It's happening : Yakuza 7 eindelijk aangekondigd

Sega heeft Yakuza 7 officieel aangekondigd.
Het was al bekend dat Sega een nieuw deel in de populaire Yakuza-franchise zou onthullen, en dat is vannacht gebeurd.

Het spel draait om het nieuwe hoofdpersonage Ichiban Kasuga, en de setting is Yokohama, vlakbij Tokio. De kaart waarop het spel zich afspeelt zou driemaal groter zijn dan de voorgaande Yakuza-games. Hoofdpersonage Kasuga is een fan van de Dragon Quest-reeks, en Sega heeft toestemming gevraagd aan Dragon Quest-bedenker Yuji Horii om het spel te noemen in Yakuza 7.


Het gevechtssysteem van de Yakuza-reeks wordt in dit deel op de schop genomen. De Streets of Rage-achtige gevechten worden vervangen door een menu dat meer lijkt op klassieke rpg’s. De nieuwe vechtstijl is in de tweet onder de trailer te zien.
De game is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en moet op 16 januari 2020 uitkomen in Japan. Een westerse release volgt ergens later dat jaar. Hieronder is de eerste Japanse trailer te zien. Yakuza 7 is komende maand speelbaar op de Tokyo Game Show.