5 december 2022

LEC: Rogue verrast iedereen en verslaan Splyce

De eerste play-offs ronde van de LEC is gespeeld. Ondanks onze verwachtingen beleefde we een omgekeerde weekend. Waar we van beide games een spannende serie hadden verwacht, bleek dat uit eindelijk niet zo te zijn. Want beide games waren zeer snel voorbij. Maar we hebben wel de upset gezien in de game tussen Splyce en Rogue, waarbij Rogue verrassend Splyce uitschakelde.

Voor Rogue kan deze summer split bijzonder goed eindigen. Op vrijdag speelde zijn in de LEC play-offs tegen de nummer drie Splyce. Rogue kwam steeds meer op gang in aanloop naar de play-offs en die vorm zetten ze in de play-offs door. Splyce echter worstelde de laatste weken met hun vorm en verloor zelfs beide games in de laatste week. Desondanks werd Splyce derde en kozen ze Rogue als tegenstander uit in de eerste play-offs ronde. Daar zouden ze later spijt van krijgen. Want Rogue kwam sterk uit de startblokken. Rogue liet over de drie games geen spaan heel van Splyce. Splyce wist niet waar het moest zoeken, en moet zich nu herstellen voordat ze aan de Regional Qualifiers beginnen voor Worlds.
De tweede game in de LEC play-offs was Schalke 04 tegen Vitality. De teams zijn grote rivalen van elkaar en beloofde een leuke game te worden. Maar ook hier zaten we fout. Ondanks dat Vitality één game won, was het Schalke 04 die de serie domineerde. In de eerste game was het een clown fiësta in de eerste minuten van de game. Hierdoor kwam de ADC van Schalke 04 met drie kills gelijk op een grote voorsprong en eindigde de game in 20 minuten. Vitality had in de andere games geen antwoord op het goed spelende team waarin elke speler van Schalke 04 schitterde.

Splyce Rogue
Schalke 04 Vitality

Schalke 04 en Rogue hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Zij treffen nu elkaar en de winnaar mag zich op maken voor een trip naar Athene.