25 mei 2024

LEC: Tweede ronde van de play-offs

Vanavond begint de tweede ronde van de play-offs in de LEC. En wederom hebben we twee prachtige games op het programma. Op vrijdag gaan we de verrassing Rogue zien tegen Schalke 04. Op zaterdag staat echter het affiche G2 Esports tegen Fnatic op het programma. De laatste game staat altijd gegarandeerd voor leuke en spannende games. Zullen we dat dit weekend weer te zien krijgen?

Vanavond trappen we de tweede ronde in de LEC af met Rogue tegen Schalke 04. Rogue won verrassend de game tegen Splyce vorige week. Geheel tegen verwachting veegde ze Splyce met 3-0 uit de play-offs. Mede dankzij hun vorm en de winst van afgelopen weekend, is Rogue een team waar je rekening mee moet houden. En dat geldt zeker voor Schalke 04. Maar Schalke 04 ziet er zelf ook vrij sterk uit. In de rivalenstrijd tegen Vitality werd er met 3-1 gewonnen. Gezien de vorm en de sterkte van beide teams kan deze serie zo maar vijf games duren. En als we dan kijken naar de afgelopen games geven we het voordeel aan Rogue.
Op zaterdag speelt de nummers één en twee van de reguliere LEC split tegen elkaar: G2 Esports tegen Fnatic. Hoewel deze teams altijd voor sensatie kunnen zorgen, ziet het er voor Fnatic somber in. G2 Esports is op dit moment de sterkste team dat Europa ooit heeft gezien. Fnatic speelt zeker niet slecht, maar G2 Esports is gewoon een paar maatjes te groot. Maar uiteraard moeten we rekening houden met verrassingen, immers van Rogue werd ook niet gedacht te winnen van Splyce. Kan Fnatic zo opleven dat ze het G2 Esports moeilijk kunnen gaan maken in deze ronde?
Winnaar van Rogue tegen Schalke 04 plaatst zich voor de halve finale in de play-offs van de LEC. Verliezer van de game tussen G2 Esports en Fnatic krijgt een herkansing in de halve finale. Winnaar van G2 Esports en Fnatic plaatst zich voor de finale van de summer split.