2 december 2023

Super Mario Maker 2 update voegt online vrienden co-op toe

Het is eindelijk mogelijk om Super Mario Maker 2 online met vrienden te kunnen spelen. Gisteren is update 1.1.0 uitgekomen voor de game en dit is de belangrijkste toevoeging. Naast de friend co-op voegt de update nog andere features toe aan de game.

Het was een van de grootste discussiepunten rondom het ontwikkelingsproces van Super Mario Maker 2: Online co-op met vrienden. In eerste instantie hadden de ontwikkelaars van de game laten weten dat dit geen feature zou zijn in de game. De fans kwamen meteen in opstand en uitten hun kritiek. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de makers besloten hebben om de feature toch later toe te voegen. En gisteren was het dan eindelijk zo ver. Super Mario Maker 2 kreeg update 1.1.0 en daarmee werd de feature toegevoegd, die ervoor zorgt dat je online met vrienden kan spelen. Het was al mogelijk om online te spelen en lokaal met vrienden te spelen, maar de optie om vrienden online te zoeken ontbrak nog. Nu is dit dus wel mogelijk en kun je tegelijkertijd ook berichten sturen naar je vrienden.


Update 1.1.0 (Bron)

Het toevoegen van online co-op met vrienden aan Super Mario Maker 2 is niet het enige nieuwtje van update 1.1.0. De update voegt namelijk ook nog enkele andere features toe aan de game. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen of je de joy-con controller horizontaal wilt gebruiken. Daarnaast kun je de touchscreen en gewone knoppen tegelijkertijd gebruiken in handheld mode. Als laatste voegt deze upodate ook twee lijsten toe. De eerste lijst laat je alle eerste keren zien dat je een level uitgespeeld hebt. De tweede lijst geeft je een overzicht van de Mario Maker levels die van Nintendo zelf komen.