4 maart 2024

Red Dead Redemption 2 komt op 5 december naar Steam

Red Dead Redemption 2 heeft een releasedatum gekregen voor de Steam-versie. Dit heeft Rockstar Games bekendgemaakt via Twitter. Gamers die aan het wachten waren op de Steam release kunnen vanaf 5 december met de nieuwe western game aan de slag.

Red Dead Redemption 2 is nu bijna een maand speelbaar op de PC. De game begon als een Epic Game exclusive en er was al aangekondigd dat de game een maand later ook naar Steam zou komen. Rockstar Games houdt zich aan de belofte en brengt de Steam-versie precies een maand later uit. Dit hebben ze aangekondigd via hun Twitter account. De western is vanaf 5 december te spelen op Steam. Dit betekent dat PC-spelers, die Epic niet willen gebruiken, nu eindelijk ook met het spel aan de gang kunnen.

Epic Steam strijd

De strijd tussen de Epic Game launcher en de Steam client blijft natuurlijk nog in volle gang. In het afgelopen jaar zagen we de controverse rondom de exclusieve deal voor Borderlands 3, The Outer Worlds en ook voor Red Dead Redemption 2. Het voordeel bij de western game van Rockstar is echter wel dat de exclusiviteit bij Epic maar een maand ging duren. PC-spelers hebben al meer dan een jaar moeten wachten om het spel überhaupt te kunnen spelen dus dat extra maandje kan er ook nog wel bij. Toch zullen er spelers zijn die de exclusiviteitsdeal genoeg reden vinden om de game niet aan te willen raken. Voor iedere gamer die nog wel geïnteresseerd is, hebben wij een review van de PC-versie van de game geschreven. Je kunt deze review vinden als je op de volgende link klikt. In onze PC-review gaan we voornamelijk in op de features en performance van de PC-versie. Voor nog meer informatie over de game zelf kun je ook terecht bij onze algemene review van de game.