18 mei 2024

EA koopt Bungie studio op

EA money Industrial Toys Worldwide Studios

Mega-publisher EA heeft recent een grote aankoop gedaan, namelijk een studio. Industrial Toys werd opgesticht door Bungie als zusterbedrijf om indie games te produceren.

Bungie heeft een tijd geleden nogal wat mensen verloren, waaronder de mede-oprichter en voormalig CEO Alex Seropian. Hij was nog niet klaar in de game wereld en wilde het toch op een andere manier aanpakken. Zo heeft hij eerst geëxperimenteerd bij Wideload Games en kort erna bij Propaganda Games en Black Rock.
In 2012 wilde hij toch weer een eigen studio beginnen met alle nieuwe informatie die hij had opgedaan. Zo heeft hij Industrial Toys opgericht; een bedrijf die strict gefocused is op “mobile games voor de hardcore gamers”. De studio heeft al twee games uitgebracht: Midnight Star en Midnight Star: Renegade. Allebei de games hebben muziek van Serj Tankian (Zanger van System of a Down).
Industrial Toys’ 14 leden zullen EA gaan versterken onder Worldwide Studios. Er is weinig informatie over wat het team precies daar gaat doen. EA heeft in een statement gezegd dat dit team gewoon verder kan gaan waarmee zij bezig waren, het opwekken van ideeën van nieuwe games.

“We’re thrilled to have them join our studio organization, pursue new ideas together, and bring amazing new games to our players”
– EA Worldwide Studios Manager Samantha Ryan, over aanwinst Industrial Toys

Informatie over de prijzen die er gevallen zijn is niet bekend.