20 mei 2024

Jagex toont Runescape Mobile gameplay

rs3 mobile

Vorig jaar kondigde Jagex, de makers van Runescape, aan dat Runescape en Old School Runescape zouden gaan verschijnen voor smartphones en tablets. Alhoewel ze iets later zijn dan verwacht, zit er duidelijke voortgang in de ontwikkeling.

Spelers die Old School Runescape spelen mogen al aan de slag met de Open Beta voor Old School Runescape Mobile op android. Na een aantal gesloten Beta fasen is de game nu in Open Beta verkrijgbaar op Android apparaten. Er zit echter een download cap op deze Beta. Jagex evalueert per dag hoe het er voor staat met de Open Beta en opent waar mogelijk extra ruimte voor nieuwe spelers.
Runescape, of RS3, is nog niet voor het publiek te spelen, maar dat zal niet zo lang meer duren. Deze game steekt heel anders in elkaar dan Old School Runescape waardoor beide Mobile versies compleet van elkaar verschillen. Vandaag heeft Jagex een nieuwe video geupload waarin zij laten zien hoe de mobiele versie van RS3 er op dit moment uit ziet en welke verbeteringen zij hebben doorgevoerd.

Spelers die bekend zijn met de Old School mobiele versie zien meteen de grote verschillen tussen beide versies. De interface is heel anders ingedeeld en bevat volledig verschillende elementen. Zo kan je in RS3 abilities gebruiken, deze moeten vanzelfsprekend ook werken op de mobiele client.
Ben jij al aan de slag gegaan met de Old School Mobile Open Beta, of wacht jij tot RS3 speelbaar is op je smartphone? Ga jij de game opnieuw een kans geven op je smartphone? Of sla je hem over? Beide versies van de game worden wekelijks voorzien van nieuwe content. Al deze content zal ook speelbaar zijn in de mobiele versie. Let er op dat je membership moet hebben om deel te kunnen nemen aan de Mobile Beta. Binnenkort zullen er nieuwe uitnodigingen worden verstuurd voor een RS3 Android Beta.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →