13 april 2024

eSports: Playoffs & Grand Finals Overwatch League van start

Na een kleine maand van rust is het eindelijk tijd. Tijd voor de slot conclusie in de Overwatch League. Zes teams zijn er over gebleven uit de vier stages. Zij gaan de komende drie weken de strijd met elkaar aan. Wie o wie wordt de allereerste kampioen van de Overwatch League?

Zes teams hebben zich geplaatst in de afgelopen vier stages voor een plek in de Playoffs voor de Grand Finale. Zes teams uit de Overwatch League die zich met elkaar mogen gaan meten. Over de vier stages was er één absolute nummer één. Twee keer wonnen zij een stage, en de derde ging maar net aan hun neus voorbij. We hebben het hier over New York Excelsior. Met een 34-6 record staan zij als nummer één in de Playoffs. De tweede team dat zich heeft geplaatst, is het team dat de laatste stage won. In een spannende finale versloegen zij New York Excelsior. Los Angels Valiant is de naam en zij gaan als nummer twee de eindstrijd in.
Deze twee teams spelen echter nog niet deze week. Doordat zij de twee beste waren van de divisie, verkeren zij in de luxe om een week later aan de slag te moeten gaan. De eerste week namelijk spelen de nummers drie tot en met nummer zes tegen elkaar. De twee winnaars van die strijd neemt het dan vervolgens op tegen New York Excelsior of Los Angeles Valiant. De winnaars daarvan spelen vervolgens in de laatste week tegen elkaar om het kampioenschap.
De vier teams die zich na de top twee zich hebben geplaatst zijn: Philadelphia Fusion, Boston Uprising, London Spitfire en Los Angeles Gladiators. Van de vier hebben we nog een stage winnaar in de groep. London Spitfire won de eerste stage. Er wordt elke week een best of drie format gespeeld. En elke game is dan weer een best of vijf format. De nummer drie speelt tegen de nummer zes en de nummers vier en vijf spelen tegen elkaar. Dit levert de volgende matches op: Boston Uprising tegen Philadelphia Fusion en London Spitfire tegen Los Angeles Gladiators.
Vanochtend zijn de eerste twee matches gespeeld. Philadelphia Fusion won van Boston Uprising met 3-1. Los Angeles Gladiators versloegen London Spitfire met 3-0.
De matches worden in de eerste twee weken op donderdag, zaterdag en zondag gespeeld. De Grand Finals week wordt op zaterdag en zondag gespeeld.