30 mei 2024

eSports: Terugblik op de vijfde week van de EU en NA LCS

Week 5 in de EU en NA LCS was geen goede week voor Misfits Gaming. Aan begin van de week was Misfits Gaming nog ongeslagen. Na de eerste dag waren ze dat nog steeds. Maar op de tweede dag was Fnatic te sterk voor Misfits Gaming. Door een verrassende champ selection wist Fnatic Misfits Gaming van slag te maken. Samen met agressieve early game werd de ongeslagen reeks doorbroken.

Voor de fans van FC Schalke 04 wordt de summer split in de EU LCS steeds leuker. Het team blijft win na win oppakken. Afgelopen weekend wonnen ze beide games. Mede door deze winsten staat het team nu stevig op een vierde plaats. Ook de fans van ROCCAT mogen hopen op de playoffs. Hoewel ze van Misfits Gaming verloren, wonnen ze wel van G2 Esports. Maar ROCCAT mag zich nog niet rijk rekenen. Gelijk aan hun staan Team Vitality en Splyce. Één van deze drie teams zou helaas nog buiten de play offs kunnen vallen.

Schema week 5 EU LCS:

 • FC Schalke 04 – H2K 1-0
 • ROCCAT – Misfits Gaming 0-1
 • Splyce – Giants Gaming 1-0
 • Unicorns of Love – Fnatic 0-1
 • G2 Esports – Team Vitality 1-0
 • Splyce – Team Vitality 1-0
 • H2K – Giants Gaming 0-1
 • FC Schalke 04 – Unicorns of Love 1-0
 • ROCCAT – G2 Esports 1-0
 • Misfits Gaming – Fnatic 0-1

In de NA is de boel een stuk spannender. De top vier teams winnen en verliezen elke week weer. Daardoor kunnen de teams die eronder zitten aardig weer in de buurt komen. Tussen de nummer één en nummer negen zit nog maar slechts twee punten verschil. Hiermee wordt de summer split één van de spannendste ooit in de NA LCS geschiedenis. Niemand is nog zijn plek veilig in de play offs.

Schema week 5 NA LCS:

 • Echo Fox – 100 Thieves 0-1
 • Cloud9 – Team Liquid 1-0
 • Team Solo Mid – OpTic Gaming 0-1
 • Golden Guardians – Counter Logic Gaming 1-0
 • FlyQuest – Clutch Gaming 1-0
 • OpTic Gaming – Cloud9 1-0
 • FlyQuest – 100 Thieves 1-0
 • Team Liquid – Counter Logic Gaming 1-0
 • Clutch Gaming – Team Solo Mid 0-1
 • Golden Guardians – Echo Fox 0-1