8 december 2023

eSports: Grand Finale Overwatch League

Komend weekend wordt dan eindelijk de Grand Finale gespeeld in de Overwatch League. Net zoals de kwart en halve finales, wordt de Grand Finale gespeeld in een drieluik. De matches worden verspreid over de zaterdag en de zondag. Tegen de verwachting in zien we niet New York Excelsior in de Grand Finale. Maar we zien wel London Spitfire het opnemen tegen Philadelphia Fusion.

London Spitfire kende een vrij wisselende seizoen. Tijdens de eerste stage van de Overwatch League werden ze derde en wonnen daarna de stage finale. In stage twee verbeterde London Spitfire zich en werden ze tweede. Ze verloren echter in de play offs van Philadelphia Fusion, hun tegenstander in de Grand Finale. Stage drie en vier waren een regelrechte ramp voor London Spitfire. Tijdens beide stages konden ze zich niet plaatsten voor de play offs. Ze eindigden zesde en negende. Tijdens de play offs voor de Grand Finale waren ze weer net zo sterk als tijdens de eerste twee stages. Beide teams uit Los Angeles waren geen partij voor London Spitfire. Komend weekend kan London Spitfire wraak nemen op Philadelphia Fusion, voor het verlies tijdens de play offs van stage twee.
Philadelphia Fusion kende echter een wat mindere stage serie. Ze konden zich maar één keer plaatsen voor een stage play offs ronde. Dit was tijdens de tweede stage. Ze behaalden daarin wel de finale door London Spitfire te verslaan. Helaas voor Philadelphia Fusion verloren ze toen der tijd van New York Excelsior. De andere stages eindigde ze zesde, zevende en achtste. Tijdens de play offs voor de Grand Finale rekende Philadelphia Fusion eerst af met Boston Uprising. Daarna volgde een herhaling van de stage twee finale tegen New York Excelsior. Dit keer won Philadelphia Fusion na een zware strijd en plaatste zich voor de Grand Finale.
Zaterdag om 01.00 en om 22.00 worden de eerste twee matches gespeeld van de Grand Finale. Mocht het dan nog onbeslist zijn wordt de derde match op zondag 00.00 gespeeld.