25 februari 2024

eSports: Week 7 EU en NA LCS summer split

Morgenavond trapt de EU LCS af voor week zeven in de summer split. Een dag later volgt de NA LCS met hun zevende week in de summer split. In beide competities zien we games tussen teams uit de top drie. In de EU zien we G2 Esports en Fnatic en in de NA LCS hebben we Team Liquid die tegen 100 Thieves speelt

G2 Esports en Fnatic, de finalisten van de spring split ontmoeten elkaar op zaterdag avond. De finale werd toendertijd gewonnen door Fnatic. Tijdens de summer split ontmoette ze elkaar in week drie, in die game won G2 Esports. Echter G2 Esports verkeerd al enkele weken in zwaar weer. Games tegen de lager geplaatste teams gingen verloren en de games die ze wonnen waren moeizaam. Terwijl Fnatic juist elke week steeds beter speelt. Fnatic wint aan de lopende band en versloeg de koploper Misfits Gaming. Zal Fnatic eer herstel behalen zaterdag voor de verloren game aantal weken terug?

Week 7 EU LCS:

 • Unicorns of Love – Splyce
 • Fc Schalke 04 – ROCCAT
 • G2 Esports – H2K
 • Misfits Gaming – Giants
 • Team Vitality – Fnatic
 • Giants – ROCCAT
 • Splyce – H2K
 • Team Vitality Unicorns of Love
 • G2 Esports – Fnatic
 • Misfits Gaming – FC Schalke 04

Zaterdagnacht opent gelijk goed met een clash tussen de gedeelde nummer één van de NA LCS. Team Liquid neemt het dan op tegen 100 Thieves. In de eerste week van de summer split won Team Liquid van 100 Thieves. Beide teams spelen zeer wisselvallig, maar dat komt ook voornamelijk doordat alle teams aan elkaar gewaagd zijn. Zelden is het verschil tussen de teams zo minimaal geweest. We kunnen letterlijk een muntje opgooien om te voorspellen wie er wint. Dat hebben we ook gedaan en daaruit kwam dat waarschijnlijk 100 Thieves deze confrontatie gaat winnen.

Week 7 NA LCS:

 • Team Liquid – 100 Thieves
 • Cloud9 – Clutch Gaming
 • Counter Logic Gaming – Echo Fox
 • OpTic Gaming – FlyQuest
 • Team Solo Mid – Golden Guardians
 • Team Liquid – FlyQuest
 • Cloud9 – Counter Logic Gaming
 • Echo Fox – Team Solo Mid
 • 100 Thieves – Golden Guardians
 • Clutch Gaming – OpTic Gaming