De volledige Xbox One buying guide

Er zijn genoeg redenen om een Xbox One te halen, zelfs als je een Gaming PC of Playstation 4 in bezit hebt. De Xbox One X, als voorbeeld, is de meest krachtige console op de markt, met de S versie die ook totaal niet slecht zit qua hardware. Voor welke versie moet jij gaan, welke subscription moet jij pakken? Lees het hier!

Het kopen van een console begint bij het apparaatje zelf, daar zit vaker één controller bij, een HDMI kabel en wat kleine accessoires. Voor de meesten is dit natuurlijk niet genoeg. Welke games moet je halen? Welke versie kan ik het beste pakken voor mijn doeleinden? Welke controllers of accessoires moet ik erbij halen om het beste uit mijn vriendje te halen? Wij willen je met deze guide een beetje op weg helpen. Don’t worry, een Playstation versie is ook onderweg!
Xbox One Buying Guide

Hardware

De grootste vraag rest hem bij welke versie van de console je moet halen. Ga je voor de S of de X? Gezien het begrip van 4K HDR steeds meer in de samenleving komt en steeds meer mensen voor zo’n mooi tv’tje gaan, is dit natuurlijk ook een belangrijke vraag voor de toekomst. Als jij nu al een 4K televisie hebt, dan is de keuze al gauw gemaakt om voor de Xbox One X te gaan. Deze versie is zeer zeker een stukje prijziger, maar door de geweldige 4K graphics kan jij het meeste uit beiden je TV en je console halen. Heb je nog geen 4K en zit je op een budget, dan is de keuze voor een Xbox One S groter en haalbaarder. Verder is het afstemmen naar jouw prioriteiten. De S is de goedkopere keuze, zonder 4K, maar is verder nog steeds een krachtige console. Ook mensen die al genoeg hebben betaald voor hun PC zullen sneller geneigd zijn voor een S te gaan. Wil je het beste van het beste, sla dan de X zeer zeker niet over.
Xbox One Buying Guide

Services

Microsoft bied voor hun console een aantal online mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je gaming-sessies streamen naar Twitch of Mixer, je kan films, tv-shows en muziek streamen en zo nog veel meer. Helaas kan de console dit niet allemaal doen zonder een Xbox Live Gold Subscription. Deze service is een must-have voor iedereen die ook maar iets wilt doen met een internetverbinding. Deze kan je maandelijks betalen, maar dit kan tegenwoordig ook jaarlijks. Als je een beetje oplet in de sale periodes, dan vind je waarschijnlijk nog een leuke aanbieding.
Deze subscription heeft meer mogelijkheden dan je online brengen. Net als bij Playstation, krijg je ook hier maandelijks gratis games via het Games with Gold programma. Ook krijg je speciale kortingen, die om de zoveel tijd hoge percentages aanbieden.
Een andere service, eentje die veel mensen zal bevallen, is de Xbox Game Pass. Zie dit als een soort Netflix voor games. Je betaald een tientje per maand en krijgt toegang tot meer dan honderd games voor de One en de 360. Hier zitten ook nieuwere titels als Sea of Thieves bij. Forza Horizon 4 zal bijvoorbeeld vanaf launch te spelen zijn via deze pas. Het fijne is dat alle nieuwe games die in de afgelopen tijd uitkwamen ook op de PC te spelen zijn via de Game Pass.
Xbox One Buying Guide

Games

De Xbox heeft natuurlijk veel games die ook op de Switch, Playstation en andere consoles te spelen zijn. Maar Microsoft bied ook een aantal leuke exclusieve titels voor hun pareltje. Als jij jouw console in de winkel gaat halen, dan wil je er natuurlijk wel op zijn minst een gamepje bij kopen. Bekijk hier beneden een aantal leuke titels.
Eén van deze games is Halo 5: Guardians. Met een nieuwe Halo onderweg is dit het perfecte moment om een game als deze bij jouw console te kopen. Deze Sci-Fi shooter bied al tientalle jaren plezier aan gamers en er zijn zelfs een aantal fan-made films, series en games uitgebracht voor de franchise.
Monster Hunter World is geen exclusieve titel voor de Xbox, maar kreeg wel heel veel loof en scoorde overal wel een 8 of een mooie 9. Voor de online spelers zal Overwatch een mooie titel zijn, deze hectische hero-shooter heeft al jaren het hart van Blizzard fans in de houtgreep.
Xbox One Buying Guide
Eén van de beste race-games ooit staat onder naam van Microsoft, deze game krijgt ook dit jaar weer een nieuw deel, maar spelers kunnen alsnog genieten van het derde deel. Forza Horizon brengt een perfecte combinatie tussen gebieden, seizoenen, continenten en brengt héél veel verschillende voertuigen. Het vierde deel dat dit jaar komt zal destruction brengen in combinatie met actuele seizoenen die iedere week veranderen.
Ben jij een echte RPG speler, maar is Monster Hunter niks voor jou? Dan is The Witcher 3 nog steeds één van de beste rollenspellen ooit gemaakt. Gears of War 4 zal horror mixen met third-person-shooting en heftige boss-battles. Sea of Thieves brengt het geweldige piratenleven op jouw beeld en zo zijn er nog veel, veel meer titels die jij bij jouw console kan kopen.
Xbox One Buying Guide

Accessoires

Bij iedere Xbox zit vast en zeker een controller in de doos. Wil jij nu een tweede controller, dan is de Wireless Controller waarschijnlijk je beste optie. Wil je eentje die bedoeld is voor de serieuze gamers met pro-level precisie en een aantal extra features, dan is de Elite Controller meer voor jou. Deze controller is zelfs uitbreidbaar en je kan onderdelen vervangen.
De Charge Kit bied een lithium-ion batterij die je in je controller kan pluggen voor de langere speelsessies. Een Gaming Hard Drive kan jouw geheugen uitbreiden met 1TB of 2TB. De beste koptelefoons met de makkelijkste support voor de Xbox, zijn van Turtle Beach. Hiervan is de Stealth 600 het fijnste draadloze model dat nu op de markt te krijgen is. Ook kan je een afstandsbediening halen voor de console, om jouw media-ervaring naar een nieuw level te brengen.
Wat vind jij van guides als deze? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation