30 mei 2024

Één na laatste week in de EU en NA LCS

De reguliere competitie van de summer split in de EU en NA LCS nadert zijn einde. Nog twee weken en vier games te gaan. Welke teams gaan zich in de komende twee weken plaatsten voor de play offs en mogelijk voor Worlds?

De top twee in de EU LCS is zo goed als zeker van plaatsing in de play offs. Fnatic en Misfits Gaming  gaan redelijk riant aan de leiding. Alleen als zij nog alles weten te verliezen en de concurrenten eronder alles winnen, kunnen ze nog uit de play offs gegooid worden. Echter is deze kans vrij nihil. Op plek drie tot en met vijf zien we de teams die gelijk staan in de punten. Twee teams treffen elkaar in de match of the week. Op vrijdag spelen FC Schalke 04 tegen Team Vitality. Beide teams spelen heel erg goed sinds de Rift Rivals. Dit beloofd een mooie game te worden. Op zaterdag hebben we nog een match of the week. G2 Esports speelt dan tegen Misfits Gaming.

Week 8 EU LCS:

 • ROCCAT – Splyce
 • H2K – Misfits Gaming
 • Unicorns of Love – G2 Esports
 • Fnatic – Giants
 • FC Schalke 04 – Team Vitality
 • Team Vitality – H2K
 • Unicorns of Love – ROCCAT
 • Fc Schalke 04 – Giants
 • G2 Esports – Misfits Gaming
 • Fnatic – Splyce

Team Liquid heeft zich inmiddels een goede uitgangs positie voor de play offs in de NA LCS. 100 Thieves en Echo Fox hebben dat in principe ook al voor elkaar. Deze laatste twee teams ontmoeten elkaar deze week voor de match of the week. Onder deze drie teams echte ligt nog bijna alles open. Tussen de nummer vier en nummer 10 zit er slechts twee punten verschil. Één slechte week kan gelijk fataal zijn deze teams.

Week 8 NA LCS:

 • 100 thieves – Echo Fox
 • Cloud9 – Golden Guardians
 • Counter Logic Gaming – Team Solo Mid
 • OpTic Gaming – Team Liquid
 • Clutch Gaming – FlyQuest
 • Echo Fox – OpTic Gaming
 • Golden Guardians – Clutch Gaming
 • Team Solo Mid – 100 Thieves
 • Team Liquid – Cloud9
 • FlyQuest – Counter Logic Gaming