28 mei 2024

Nintendo Direct: Super Smash Bros Ultimate Update

Nintendo heeft weer flink uitgepakt met hun laatste Nintendo Direct. Gisteren was Super Smash Bros Ultimate het onderwerp van de uitzending. Met onder andere King K. Rool en Richter heeft de game twee nieuwe fighters erbij gekregen. Maar dat was niet het enige nieuws wat de bijna een half uur durende uitzending bracht.

King K Krool
Naast de toevoeging van deze twee nieuwe fighters, krijgen we ook een aantal nieuwe “echo” fighters. “Echo” fighters, voor degene die het nog niet weten, zijn characters die veelal lijken op hun counter parts. Denk aan Princess Peach en Princess Daisy. In het algemeen zijn ze dezelfde fighter maar dan net wat anders. Met de toevoeging van Richter komt ook Simon, zijn “echo” fighter. Samus krijgt Dark Samus als “echo” fighter.  Maar Super Smash Bros Ultimate nieuws stopt hiermee nog niet.
Richter
Alle stages zijn onthuld voor de game. Met 100+ stages is er dadelijk genoeg keuze om te kiezen waar we gaan vechten. Maar de stages kunnen ook nog soort van geupgrade worden. Met de opties Battlefield en Omega kan de diversiteit van de stages oplopen tot wel over de 300. Om er nog een twist aan te geven, kunnen we dadelijk ook kiezen voor twee stages die tijdens het gevecht elkaar af gaan wisselen.
Maar dit was nog zeker niet alles. Nieuwe items, Pokémon en Assist trophies worden aan de game toegevoegd. Zo kregen we onder andere Knuckles en Krystal te zien als Assist Trophies. Bij de nieuwe Pokémon viel gelijk natuurlijk onze lange nek vriendje Alolan Exeggutor. Banana Gun en Evil Mushroom zijn twee van de nieuwe items die er bij gaan komen. Met name de Evil Mushroom wordt een vervelende item. Wanneer je de tegenstander er mee raakt, dan wordt zijn besturing omgedraaid. Ontzettend vervelend, zeker wanneer dit in een complete chaos gebeurt.
Alolan Exeggutor
Voor de die hard fans onder ons die genieten van de ingame muziek, is er nu de optie My Music. In My Music kan je je eigen playlists maken met soundtracks die jij wilt horen tijden de gevechten. Je kan zelf voor elke stage een lijst samenstellen. Met rond de 900 songs is er genoeg keuze en is het net een kleine spotify app. De playlists die je maakt kan je ook beluisteren wanneer je onderweg bent met je Switch.
Bekijk de Nintendo Direct uitzending hieronder voor nog meer gedetailleerde informatie omtrent Super Smash Bros Ultimate.