28 mei 2024

Week 8 EU en NA LCS summer split

De reguliere competitie in de EU en NA LCS summer split loopt bijna tot zijn einde. Afgelopen weekend was het alweer de één na laatste week. In de EU LCS is voor een grotendeels de beslissing reeds gevallen. In de NA LCS is het nog steeds zeer spannend. Want daar hebben er zich maar twee teams al geplaatst voor de play offs.

Voor veel teams in de EU LCS was het erop of eronder in de afgelopen week. Begin van de week was alleen H2K al zeker van uitschakeling voor de play offs. Tweede team die zich daarbij voegde was Unicorns of Love. Zij moesten alles winnen tot het einde van de regulier seizoen. Dit ging al meteen mis bij de eerste game die ze moesten spelen. Hiermee kwam er al vrij direct een einde aan de mogelijk hoop op play offs. Giants en ROCCAT mochten beide een game laten liggen om nog kans te maken. Echter voor beide teams eindigde de week in een mineur. Beide games werden ze verslagen en daarmee ook hun hoop op play offs. Fnatic, Misfits Gaming, G2 Esports, FC Schalke 04, Team Vitality en Splyce zijn hierdoor geplaatst voor de play offs.

Week 8 EU LCS:

 • ROCCAT – Splyce 0-1
 • H2K – Misfits Gaming 0-1
 • Unicorns of Love – G2 Esports 0-1
 • Fnatic – Giants 1-0
 • FC Schalke 04 – Team Vitality 1-0
 • Team Vitality – H2K 1-0
 • Unicorns of Love – ROCCAT 1-0
 • Fc Schalke 04 – Giants 1-0
 • G2 Esports – Misfits Gaming 1-0
 • Fnatic – Splyce 1-0

Al weken is het spannend in de NA LCS. De voorlaatste week is daar geen uitzondering op. Twee teams hebben zich weten te plaatsen voor de play offs. Team Liquid en 100 Thieves hadden genoeg aan de winst punten die ze deze week behaalden. Daaronder echter strijden er nog vijf teams voor de andere vier plekken in de play offs. Cloud9 en Team Solo Mid zijn weer bezig met opmars naar de top, terwijl Echo Fox het afgelopen week liet af weten. FlyQuest en OpTic Gaming bleven met een stabiele 1-1 bij de rest van de top.

Week 8 NA LCS:

 • 100 thieves – Echo Fox 1-0
 • Cloud9 – Golden Guardians 1-0
 • Counter Logic Gaming – Team Solo Mid 0-1
 • OpTic Gaming – Team Liquid 0-1
 • Clutch Gaming – FlyQuest 0-1
 • Echo Fox – OpTic Gaming 0-1
 • Golden Guardians – Clutch Gaming 0-1
 • Team Solo Mid – 100 Thieves 1-0
 • Team Liquid – Cloud9 0-1
 • FlyQuest – Counter Logic Gaming 1-0