26 februari 2024

Fortnite nu ook speelbaar op Android apparaten

Fortnite, de hype die maar weigert om te sterven wordt wederom opgewekt met een Android release. De game was al tijdelijk speelbaar voor Samsung gebruikers, maar nu kan iedereen met een Android toestel de game downloaden.

Er zit een klein addertje onder het gras. Je kunt de game namelijk niet zomaar downloaden via de Google Play Store zoals je gewend bent van bijna alle applicaties op jouw smartphone. In plaats daarvan vraag Epic je om de game direct via hun eigen website te downloaden en te installeren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Heel simpel. Je gaat naar de website van Epic en je registreert je voor een Beta invite via de e-mail. Vervolgens krijg je een mailtje met een goedkeuring en zal je gelinkt worden naar de downloadpagina waar je Fortnite kunt downloaden en installeren. De game bevindt zich nog in een beta fase voor Android. Dit houdt in dat je misschien niet direct een uitnodiging ontvangt. Deze zullen in verschillende fases worden uitgegeven. Waarschijnlijk hoef je niet lang te wachten, maar het kan altijd voorkomen dat je een dag moet wachten.
Indien je je afvraagt of je je huidige account kan blijven gebruiken, ja. Dit kan. Je voortgang wordt overgenomen op Android en je kunt verder spelen waar je gebleven bent en vervolgens ook op een ander apparaat weer met hetzelfde account verder spelen.
Ga jij aan de slag met de Android versie van de game? Of had je al reeds toegang tot de Android versie via Samsung Members? Laat ons weten hoe jij de game hebt ervaren tot nu toe met touch controls!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →