4 maart 2024

Gamescom 2018: Hands-on Total War: Three Kingdoms

Bij onze bezoek bij Koch Media, mochten we een preview spelen van de nieuwe game in de Total War series. Total War: Three Kingdoms speelt zich af in het oude China. De game vertelt het verhaal van een Chinese Tiran die een poging onderneemt heel China aan zich te onderwerpen. Maar drie familie hoofden probeert deze Tiran te stoppen.

Tijdens onze prestatie en de hands-on van Total War: Three Kingdoms, kregen we de leiding over twee leiders. Deze twee leiders zijn dochter en zoon va Sun Jian, één van de familie hoofden in de game. Sun Ren of Lady Sun is de dochter en Sun Quan is de zoon. Beide leiders beschikken over unieke vaardigheden die gebruikt kunnen worden tijdens een gevecht.
Sun Ren is van de Vanguard klasse en haar vaardigheden zijn gericht om directe schade te doen aan de tegenstanders. Sun Quan is van de Commander klasse en zijn vaardigheden zijn er om je troepen te ondersteunen en te versterken. Los dat deze leiders meevechten met troepen, kunnen ze ook een duel aangaan tegen de vijandige leiders. Dit is één van de nieuwe aspecten in de game.

Nog meer nieuwe aspecten van de game zijn onder andere een dag en nacht cyclus. Hierdoor kan je tijdens het verplaatsen van je legers in een ambush lopen. Verder zien we spionnen terug komen in de game. Wat hun exacte rol van betekenis gaat zijn, konden we nog niet achterhalen. De omgeving en het gebruik maken van je omgeving krijgt nog meer diepgang. Met deze game heeft bijvoorbeeld de hogere gelegen soldaten een voordeel ten opzichte van de lager gelegen soldaten wanneer je op een berg vecht.
De hands-on versie van Total War: Three Kingdoms belooft heel veel goeds. We kijken dan ook naar uit wanneer de game uit komt ergens in de lente van 2019.