28 mei 2024

Gamescom 2018: Hands-on met Dead End Job

Dead End Job is een The Binding Isaac achtige game waarin je willekeurig ingerichte kamers met geesten inkomt om kapot te schieten en vervolgens op te zuigen als een Ghost Buster. De game is heel erg geïnspireerd uit de jaren 90. Je zal ook worden opgejaagd door typische jaren 90 iconen.

De game wordt ontwikkeld door onder andere een ex-Rockstar ontwikkelaar. Het is een typische twin-stick shooter met een grappige art-style. Jouw doel is om zielen die vast zitten te bevrijden voordat ze voor eeuwig de verschillende plaatsen die je bezoekt gaan bespoken. De cartoony art-style is onder andere geïnspireerd door Ren & Stimpy. Dit valt dan ook heel duidelijk te zien. Bekijk hier beneden alvast de trailer!

Er zijn verschillende soorten gebieden die je kunt bezoeken in het spel zoals parken en kantoren en ieder gebied heeft zijn eigen vormgegeven levels die iedere playthrough weer volledig anders in elkaar zullen steken. Zo kan je de game zo vaak als je wilt opnieuw blijven spelen. Ook de power-ups zijn iedere keer anders. Dit zijn we al gewend van The Binding of Isaac en deze formule werkt goed! Je zal tijdens het spelen verschillende bekende icoontjes tegenkomen. Zo zal je in de kantoren te maken krijgen met de bekende paperclip uit de Microsoft Office programma’s. Dit maal wilt de paperclip je echter niet helpen, maar om zeep helpen!
Dead End Job
Dead End Job is in ontwikkeling voor PC, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. De game staat gepland voor een release in 2019.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →