18 mei 2024

PEGI introduceert In-Game Purchases symbool op fysieke games

PEGI gaat een In-Game Purchases symbool toevoegen op fysieke games. Dit betekent dat consumenten op fysieke games kunnen zien of In-Game Purchases onderdeel zijn van de game. De verandering wordt voornamelijk doorgevoerd om ouders te informeren over In-Game Purchases.

PEGI heeft op hun website een artikel geplaatst waarin ze aankondigen dat In-Game Purchases een symbool gaat worden die te zien zal zijn op fysieke games. Het symbool was al eerder toegevoegd aan digitale games en zal nu ook te zien zijn op fysieke games. Het symbool moet consumenten waarschuwen dat een game In-Game Purchases bevat. Deze waarschuwing is voornamelijk gericht aan de ouders die de spellen voor hun kinderen kopen. Ouders moeten namelijk bij voorbaat de keuze kunnen maken of zij hun kind een spel willen laten spelen waar nog echt geld aan besteed kan worden. Uit onderzoek van PEGI blijkt namelijk dat ouders het bestedingsgedrag van hun kinderen monitoren.
Het symbool voor In-Game Purchases wordt toegevoegd aan de lijst van de symbolen die PEGI al op fysieke games gebruikt. Voorbeelden van de bestaande symbolen zijn de leeftijdsgrens en dat een game geweld bevat. Al deze symbolen zijn bedoeld om ouders te informeren over de onderdelen van een game, die effect kunnen hebben op hun kind.