25 februari 2024

Battlefield V zal een taalfilter hebben voor multiplayer

De pc-versie van Battlefield V zal een filter gaan toepassen voor grof taalgebruik. Dit maakte Dice producent Jaqub Ajmal bekend.

Op het sociale media platform spreekt Ajmal met Battlefield-fans en maakt bekend dat spelers een filter voor grof taalgebruik krijgen, terwijl console-spelers nog handmatig overtreders moeten rapporteren. Ajmal zegt dan ook volledig begrip te hebben voor de frustratie van spelers om het taalgebruik van andere spelers aan te moeten horen.


Met het implementeren van dit filter zijn de reacties onder de community erg verdeeld. Zo wordt er door spelers gehoopt dat de filter optioneel is en aangepast kan worden om individuele spelers te kunnen filteren in de chat. Dit zou toegevoegd moeten worden aan de mogelijkheid de volledige chat uit te zetten.
Ook werd er een reactie geplaatst dat het filter niet in de game thuishoort. “Een filter voor grof taalgebruik? Wat is dit, PG13?” Hierop reageerde Ajmal als volgt: “Nee, het is Battlefield, waar spelers elkaar in de chat horen te respecteren. Het is eigenlijk triest dat dit soort maatregelen nodig zijn.”
Eerder werd al bekend dat Battlefield V voor een maand werd uitgesteld, wat toen ook al verdeelde reacties opleverde.
Battlefield V verschijnt op 20 november voor pc, Xbox One en PS4.