14 april 2024

"Fortnite op PS4 superieur", aldus Sony topman

Epic Games biedt al een tijd cross-play aan voor Fortnite op verschillende platformen. Dat houdt in dat spelers op PC, Xbox One, Switch, Mac, Android en iOS allemaal met elkaar kunnen spelen. Helaas komt PlayStation 4 niet in dit rijtje voor.

Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony, heeft aangegeven dat dit ook niet zal veranderen. Dit omdat hij vindt dat Sony de beste ervaring voor de game biedt. Als er cross-play met andere platformen beschikbaar is, zou dit ten koste gaan van de ervaring die gamers hebben op de PS4. Een jaar geleden is cross-play tussen Xbox One en Playstation 4 een korte tijd mogelijk geweest. Epic Games heeft toen naar buiten gebracht dat dit om een fout ging. Phil Spencer, de man achter de Xbox afdeling van Microsoft, heeft toen in een tweet aangegeven dat hij liever had gezien dat dit intact was gebleven.


Sony heeft eerder dit jaar al kritiek ontvangen betreffende Fortnite. Spelers die via hun PlaySation 4 op hun Fornite account hebben ingelogd, kunnen hun voortgang niet meer mee terug nemen naar Xbox One of Nintendo Switch. Tussen andere platformen kan dit wel. Volgens Sony gaat dit om een fout en zijn ze bezig met het zoeken van een oplossing. Vooralsnog betekent dit dat gamers op PlayStation 4 niet alleen aan het platform gebonden zijn, maar ook niet tegen spelers op Xbox One en Nintendo Switch kunnen spelen. Iets wat veel gamers tegen de borst heeft gestoten.
action shot
Fortnite is een free-to-play battle royale game dat middels betalingen kan worden uitgebreid. Naast Sony heeft Epic Games zelf ook de nodige kritiek ontvangen. Ouders van jongere spelers lopen er vaak tegenaan dat hun kinderen steeds meer geld aan de game willen uitgeven. Bepaalde items zijn slechts voor een bepaalde tijd beschikbaar of goedkoper. Dit stimuleert ongezond koopgedrag in kinderen. Bovendien heeft Fortnite een relatief lage leeftijdsrestrictie, terwijl er wel geweld in de game zit, zij het in een cartoon-stijl. Bovendien is gedrag en taalgebruik van andere spelers niet te reguleren.
Bron
Fortnite V5.21 Patch Notes
Fortnite nu ook speelbaar op Android apparaten

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →