20 februari 2024

Viveport-winkel nu toegankelijk voor Oculus Rift

HTC zet de download-winkel voor de Vive open voor gebruikers van de Oculus Rift. Hiermee lijken de eerste stappen gezet naar het einde van games-exclusiviteit van de twee concurrerende VR heatsets voor PC.

Om toegang te krijgen dient de gebruiken slecht een paar eenvoudige stappen te doorlopen:
Als gebruikers van de Oculus Rift hun headset aangesloten hebben, kunnen ze zich inschrijven op de website van Viveport. Vervolgens moet de Oculus Rift software geïnstalleerd worden. Als in deze app dan de optie voor onbekende bronnen wordt aangezet, kan de de Viveport software gedownload worden. Tijdens de installatie hiervan, wordt de gebruiker automatisch gevraagd of deze wilt inschrijven of inloggen met hun Rift|Vive account. Omdat niet alle games direct beschikbaar zijn de Rift zullen deze apart icoontjes krijgen in de winkel en hier kan ook op gesorteerd worden.
oculus rift
En daarmee is de gebruiker klaar Vive-games te spelen op hun Oculus Rift. Tevens kan de speler een abonnement afsluiten vergelijkbaar met Xbox Game Pass of PlayStation Now. Dit houdt in dat de gebruiker vijf verschillende games per maand kan kiezen voor een vast periodiek bedrag. €22,99 voor drie maanden, €45,99 per zes maanden en €89,99 voor twaalf maanden. Bij een drie maanden abonnement zijn 15 titels beschikbaar, bij zes maanden 30 titels en maar liefst 60 titels bij 12 maanden. Ook is er een maandelijks abonnement voor €9,99 met 5 beschikbare games voor Oculus Rift gebruikers. HTC heeft een blog geplaatst met enkele tips. De lijst met alle titels is hier te vinden.
user htc vive
Op dit moment zijn er drie commerciële VR mogelijkheden op de markt. Uiteraard de Oculus Rift en HTC Vive, maar voor console-gamers is er de PS VR. Met een prijs van €299 is deze optie aanmerkelijk goedkoper. Tevens is de PS VR ook toegankelijker in gebruik. Hier staat wel tegenover dat het aanbod van ruim 150 games aanmerkelijk lager is.
psvr update
Wie heeft de virtuele wereld al betreden en welke VR setup heeft jullie voorkeur?

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →