26 mei 2024

The Last Remnant remastered Xbox 360 vs PS4 Trailer

Het is alweer een tijdje geleden dat The Last Remnant is uitgekomen voor de Xbox 360, 2008 om precies te zijn. Toen der tijd was The Last Remnant een technisch en grafisch hoogstandje die op de Unreal Engine 3 het maximale van de console deed benutten.  Nu tien jaar later kunnen wij er weer van gaan genieten.

The last Remnant komt 8 December terug in een volledige remaster voor de PS4. Wat deze remaster bijzonder maakt is dat het een overstap heeft gemaakt van de Unreal Engine 3 naar de UE4, dit geeft de ontwikkelaar veel meer mogelijkheden waardoor het eindresultaat veel beter zal zijn dan haar voorganger.
Remasters hebben tegenwoordig een slechte naam omdat ze als een ”luie cashgrab” worden gezien. Dit houdt in dat de ontwikkelaars weinig moeite in de game stoppen en alsnog een volledig bedrag voor vragen. The last Remnant ziet er in ieder geval veel belovend uit en wij gaan het zeker in de gaten houden.
Bekijk hieronder de trailer waarin de grafische verschillen te zien zijn.