25 februari 2024

Phoenix Wright Trilogy in 2019 naar PC en consoles

De Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy zal begin 2019 uitgebracht worden voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Zo laat Capcom ons weten.

In Phoenix Wright: Ace Attorney neem je de rol aan van Phoenix Wright. Hij is net gestart bij een advocatenkantoor en hij mag direct aan zijn eerste zaak beginnen. In deze zaak is nota bene zijn beste vriend verdacht van moord. Je gaat op onderzoek uit op de crime-scene en praat met mogelijke getuigen. Al het bewijs dat je verzamelt mag je later in de rechtszaal gebruiken. Als bepaalde getuigen hun verhaal doen kun je met dit bewijs zoeken naar contradicties. Uiteraard probeert de aanklager dan ook je bewijs onderuit te halen met zijn eigen bevindingen.

OBJECTION! De eerste drie games in de serie zijn gebundeld in de Phoenix Wright Trilogy. De drie games kwamen in Japan als eerste uit op de Game Boy advance. In Europa volgde later opgepoetste versies van de games op de Nintendo DS. De eerste game kreeg zelfs nog een extra hoofdstuk. Hierbij wordt het touchscreen ingezet om het presenteren van bewijs en het onderzoeken van crime-scenes prettiger te maken. Deze versies zijn later weer gebundeld in de Phoenix Wright Trilogy. In deze uitgave zijn de games nog verder opgepoetst en uitgebracht op meerdere platformen waaronder Nintendo 3DS en iOS en Android.
De trilogie is nu helemaal up-to-date gemaakt voor een HD release. Deze release staat gepland voor begin 2019. Dit is de eerste keer dat de games uitkomen op andere consoles dan die van Nintendo.
phoenix wright ace attorney trilogy
Na de drie games in de trilogie zijn er nog meerdere games in de franchise uitgekomen. Hierbij horen ook delen waarin je met andere karakters uit de serie speelt, zoals de rivaal van Wright, Miles Edgeworth. Tevens is er in 2012 een cross-over met Professor Layton voor Nintendo 3DS uitgebracht.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →