Playstation One Classic: Welke games kunnen we verwachten?

Vorige week werd de Playstation One Classic aangekondigd. Een week later zien we de pre orders op de sites verschijnen. Maar welke games kunnen we nog meer verwachten uit de beginjaren van Playstation? En is het dan al met al de honderd euro wel waard?

Final Fantasy VII, TEKKEN 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! en Wild Arms zijn de eerste vijf games voor de Playstation One Classic. Nog vijftien games worden geheim gehouden en later onthuld. Maar laten we zelf eens terugkijken op de goede oude tijd van de pixels. Welke grote hits van toendertijd zouden we graag terug zien op deze Classic editie? Wat dachten jullie van de iconische titel Grand Theft Auto en Grand Theft Auto 2? GTA is niet meer weg te denken van de Playstation. Rondrijden en een rampage in de stad achter laten terwijl je achterna wordt gezeten door de politie en of het leger.
GTA2
Of de vriendelijkere variant van GTA, Driver en Driver 2. Hierin speelde je een soort van Jason Statham in Transporter. Rondscheuren, achtervolgingen, ophalen en wegbrengen, alles deed je met de auto in de vrij grote wereld van Havanna of Chicaco. Driver was een van de games die baanbrekend waren in de free world roam games. Van Driver gaan we naar Metal Gear Solid. Elke gamer of Playstation fan kent de naam Solid Snake en zijn maker Hideo Kojima.
MGS
Welke franchise nam nog meer een start met de Playstation One? Grand Turismo kende zijn begin op de Playstation One. Inmiddels is deze franchise een van de beste race games die je kan hebben als gamer. Naast GT maakten we toen de begin van Need for Speed mee. Nog z’on titel die niet meer valt weg te denken. Medal of Honor en Resident Evil de shooters die we met alle liefde speelden.

Maar laten we ook niet games als: Spyro, Crash Bandicoot, Spiderman, Silent Hill en Tony Hawk Pro Skater niet vergeten. Genoeg nostalgie om op de Playstation One Classic te zien. Maar is dan de keuze voor twintig games misschien niet te weinig? Zeker voor de prijs en als we naar de Nintendo Classic edities kijken. Wat vinden jullie van de prijs? En welke classics hebben we gemist en zou jij graag zien? Laat het ons weten in de reacties. 
 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation