14 april 2024

eSports: Worlds play-in stage van start

Zojuist zijn de eerste games van Worlds 2018 begonnen. Vanaf vandaag kunnen we een maand lang genieten van de beste teams van over de hele wereld. Deze week staat in teken van de play-in stage. Tijdens deze play-in vechten de teams om de laatste vier plekken voor de groepsronde van Worlds.

Komende vier dagen worden de mini groepsronde gespeeld tijdens de play-in stage van Worlds. Twaalf teams spelen verdeeld over vier groepen een double round robin. Vandaag zijn het groep C en D die in actie komen. In groep C zit Cloud9 de third seat van NA. Zij nemen het op tegen KaBuM! e-Sports en DetonatioN FocusME. Verwachting is dat Cloud9 zich gemakkelijk door deze groep gaat. Groep D is wellict wat spannender. G-Rex, Gambit Esports en Kaos Latin Gamers. Deze drie teams zijn wat meer aan elkaar gewaagd. G-Rex en Gambit Esports zijn beide kandidaat voor de eerste plek van deze groep.
Morgen staten de groepen A en B. En in het bijzonder kijken we naar groep B. Hierin speelt G2 Esports de third seat van Europa. Zij spelen tegen Bahcesehir SuperMassive en Ascencion Gaming. Deze teams zouden geen probleem moeten zijn voor G2 Esports. Zeker als ze spelen zoals ze tijdens de laatste week in de EU LCS deden. Groep A heeft ook een duidelijk favoriet die geen moeite met hun tegenstanders zou moeten hebben. Edward Gaming uit China is een vaste gezicht op Worlds. Zij zijn veruit de sterkste team tijdens deze play-in stage. Hun tegenstanders Infinity Esports en Dire Wolves zullen alles uit de kast moeten halen om het Edward Gaming enig sinds moeilijk te maken.
Woensdag en donderdag volgen de return games voor de vier groepen. De eerste twee van elke groep gaan door naar de play-in finals. Deze worden zaterdag en zondag gespeeld. De nummers één nemen het dan op tegen de nummers twee. De games doordeweeks starten om 10.00. De games die in het weekend worden gespeeld starten een stuk vroeger en wel om 06.00.