18 mei 2024

Pokemon Go: Nieuwe taken voor Suicune

Niantic heeft nieuwe Field Research opdrachten in Pokemon Go gezet. Deze maand staan de opdrachten in thema van Water Pokemon met als beloning de legendarische Aurora Pokemon Suicune.

Suicune is één van de drie legendarische hond Pokemons, samen met Raikou en Entei. Deze drie zijn oorspronkelijk geïntroduceerd geworden in de games Gold en Silver. Raikou en Entei zijn al in de game en waren te vangen in augustus en september door middel van, je raad het nooit, Field Research opdrachten. Om Suicune tegen te komen zul je eerst 7 stempels te halen door iedere dag een Field Research te doen.
De nieuwe Field Researches brengen niet alleen Suicune met zich mee. Volgens Niantic zal er een Spinda te vangen zijn met een ander patroon. Deze valt te vangen door een specifieke opdracht te voltooien. Ook hebben spelers gemeld dat er een Shiny Krabby voor het eerst in de rondte gaat.
Field Research missions worden uitgegeven door Poke Stops. Deze opdrachten zijn anders dan Special Researches die worden uitgegeven door Professor Willow. De Field Research opdrachten zijn dus net zo makkelijk te verkrijgen als Berries of Pokeballs.

Wéér een Community Day event

Buiten de nieuwe Field Researches die te doen zijn, hebben spelers ook weer een nieuwe Community Day event om naar uit te kijken. Dit event zal zich afspelen op zondag 21 oktober met in de hoofdrol Beldum, de Staal/Psychische Pokemon.
Ook zullen spelers nog de mogelijkheid hebben om de regio-exclusieve Pokemons te broeden uit een 7-km ei. Deze Pokemons zijn Farfetch’d, Kangaskhan, Mr. Mime en Tauros.