28 mei 2024

eSports: Verdedigend wereldkampioen is vroegtijdig klaar op Worlds 2018

Wat een verrassend toernooi is Worlds weer. Dit jaar valt wellicht de erge upset in de historie van het Worlds toernooi. Verdedigend Worlds kampioen Gen. G. heeft zich niet weten te plaatsen voor de knockout fase van het toernooi. En we zaten er bijzonder dichtbij een tweede upset. Topfavoriet RNG wist zich ternauwernood te plaatsten voor de volgende ronde.

Gister werden de laatste reeks games gespeeld voor groep B. Groep B had na de loting liefkozend de naam groep des doods gekregen. Want Gen. G. verdedigend wereldkampioen en MSI 2018 kampioen RNG zaten in deze groep. Cloud9 en het Europese Team Vitality maakten deze groep compleet. Vooraf had men gezegd dat het een strijd zou zijn tussen Gen. G. en RNG in deze groep van Worlds.  Maar in aanloop naar de laatste dag verloor Gen. G. al twee games en won er slechts één. Op de slotdag van groep B werd het niet veel beter voor Gen. G.
Het verloor de slotdag van Cloud9 en van Team Vitality. Hierdoor betekende voor Gen. G. de laatste game niks meer. Want verrassend genoeg en tot ieders  verbazing, wist RNG ook niet te winnen op de laatste dag. Er leek iets te zijn ontwaakt in Cloud9 en Team Vitality. Beide teams maakten gehakt van deze twee groot machten. Cloud9 en Vitality kwamen bij op drie wins en drie loses. In een zinderende game was uiteindelijk Cloud9 die een plek bij de laatste acht wist te bemachtigen. Vitality’s lot viel in de handen van Gen. G. en RNG.
RNG tradt de laatste game tegen Gen. G. aan met drie wins en twee loses. Bij winst op Gen. G. plaatsen zij zich bij de laatste acht en moeten ze een tie breaker tegen Cloud9 spelen voor plek één. Bij verlies zou RNG een tie breaker moeten spelen tegen Vitality voor de tweede plek in de groep. Helaas voor Europa en Vitality wist Gen. G. ook geen vuist te maken tegen RNG. RNG won vrij simpel en snel van de verdedigende wereldkampioen. In de tie breaker wist RNG wederom weer te winnen van Cloud9. RNG gaat als nummer één door naar de laatste acht en Cloud9 als nummer twee.