13 april 2024

Esports: Fnatic staat in de finale van Worlds 2018!

Euphoria heerst op Worlds 2018 van League of Legends esports. Afgelopen weekend stonden er twee teams uit Europa in de halve finale. Zaterdag speelde G2 Esports zijn halve finale tegen de Chinese Invictus Gaming. Gisteren speelde Fnatic zijn halve finale tegen de Noord Amerikaanse Cloud9.

Fnatic begon de series overtuigend. In de draft fase pickten ze gelijk de champions in voor Caps één van hun ster spelers. Dit pakte bijzonder goed uit voor de eerste game. Ondanks dat Cloud9 kon counter picken konden ze het niet voor elkaar krijgen om Fnatic te verslaan. Tijdens de tweede game was Caps wederom de uitblinker van de game. Op het eind pakte hij nog een Quadra Kill. In de laatste game wist de Belgische Bwipo indruk te maken met zijn plays op Viktor.
Fnatic versloeg Cloud9 op een zeer sterke en dominerende wijze. Drie games waren er slechts nodig om Cloud9 te verslaan. Hiermee houdt Fnatic nog steeds hoop op een tweede titel. Hun eerste titel werd behaald in de eerste seizoen van Worlds. Zeven seizoenen later staan ze wederom in de finale. Ze nemen het dan op tegen Invictus Gaming.
Invictus Gaming versloeg op zaterdag G2 Esports. G2 Esports het andere team uit Europa wist op een wonderbaarlijke manier naar de halve finale te komen. Op een schitterende manier versloegen ze titel favoriet RNG. Maar helaas was er niks van die spel terug te zien in de halve finale tegen Invictus Gaming. Machteloos werden zij verslagen door een veel betere team. Invictus Gaming domineerden de game net zoals Fnatic en versloeg G2 Esports met 3-0.
Aankomende zaterdag ochtend wordt de finale gespeeld. De uitzending begint om 7.30 en de openingsceremonie is om 8.30. De finale zelf zal waarschijnlijk rong 9.00 beginnen.