30 mei 2024

Blizzard kondigt Diablo Immortal aan voor Smartphones

Tijdens Blizzcon ontdoekt Blizzard de nieuwe game in de Diablo franchise en… Verassing! Het is een mobile game. Geen Diablo 4, geen remaster, althans, nog niet. Maar een smartphone MMMOaRPG.

Diablo Immortal verschijnt exclusief voor iOS en Android apparaten en is een MMMOaRPG. Mobile massively multiplayer online action–role-playing game. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat.

Zes iconische en dit keer ook zeer aanpasbare karakters uit de Diablo franchise zullen beschikbaar worden in de mobile Diablo game. De Barbarian, Demon Hunter, Crusader, Monk, Necromander en Wizard. Alle personages zullen gloednieuwe krachten en abilities ontvangen. In de toekomst zullen er meerdere personages worden toegevoegd aan de game. De game speelt zich af tussen het einde van Diablo 2 en het begin van Diablo 3.
Diablo Immortal bevat alles wat je van Diablo kan verwachten, maar er is meer! Socialize en speel met andere spelers samen in de stad Westmarch, een centrale hub in Diablo Immortal. Daarnaast kan je deelnemen aan dynamische events in unieke publieke zones en speel door instanced dungeons. Spelers zullen bekende plekken in Sanctuary tegenkomen, maar ook gloednieuwe nog niet eerder ontdekte gebieden.

Diablo Immortal takes the series’ dark, gothic fantasy world of Sanctuary and inimitable Diablo gameplay, and puts it in your pocket,’ meldt J. Allen Brack, president of Blizzard Entertainment. ‘With their incredible passion for Diablo and proven mobile expertise, the development team has spawned an ultra-responsive and breathtakingly beautiful mobile game, and we can’t wait for players to get their hands on it.’

De game wordt ontwikkeld in samenwerking met NetEase Games. Zij zijn al een lange tijd partner met Blizzard in China en hebben erg succesvolle games ontwikkeld in het verleden voor smartphones. Registreer je hier alvast voor de game om speciale beloningen te ontgrendelen en als één van de eerste spelers aan de slag te mogen met de game.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →