21 april 2024

Blizzard kondigt Warcraft 3: Reforged aan

Warcraft kennen fans in velen vormen en formaten. World of Warcraft is hedendaags misschien wel de bekendste vorm van Warcraft, maar het is allemaal al veel eerder begonnen. Real-Time Strategy keert terug met een remaster van Warcraft 3.

Warcraft is ooit begonnen als een strategy game. Hierin bouw je verschillende forten en train je troepen om je vijand te overmeesteren. Warcraft 3: Reforged is een complete heropbouw van Warcraft 3: Reign of Chaos en de uitbreiding: The Frozen Throne. De game wordt klaargestoomd met visuals zoals deze hedendaags verwacht worden met wide-screen en 4K ondersteuning. De game maakt volop gebruik van alle Battle.Net functionaliteiten voor matchmaking en communicatie en zal een upgraded versie van de World Editor beschikken voor alle creatievelingen.
Warcraft 3

‘Warcraft III is monumentally important to us here at Blizzard, and its influence is evident in everything we’ve done since,’ meldt J. Allen Brack, President of Blizzard Entertainment. ‘A project like Warcraft III: Reforged isn’t something we undertake lightly, partly because of this legacy, but more importantly, because we know what it means to our players.’

Blizard laat weten dat dit geen simpel project is waar ze zich mee bezig houden. Het is geen upgeschaalde remaster met opgepoetste graphics. Het is een volwaardige van de grond opgebouwde heruitgave van de game. Vergelijkbaar met Crash Bandicoot en de aankomende Spyro trilogie.
De Warcraft franchise is ontzettend belangrijk voor Blizzard, het is immers de hele start geweest van het verhaal dat iedere week maar blijft groeien in World of Warcraft. Daarom zal deze remaster ook met zorgvuldigheid worden ontwikkeld. Blizzard kan dan ook nog geen release datum melden voor Warcraft 3: Reforged, maar stelt als uiterste deadline het einde van 2019.

Pre-orderen?

Je kunt de game nu alvast vooruitbestellen via Battle.Net voor €29,99. Voor een tientje meer, €39.99. Krijg je de Spoils of War Edition. Deze versie bevat vier unieke skins voor vier in-game hero units en een aantal bonussen in andere Blizzard games.
Een van deze bonussen is bijvoorbeeld de Meat Wagon Mount voor World of Warcraft. Een Diablo 3 huisdier en een Hearthstone Card Back. In Heroes of the Storm zal je vier karakters ontgrendelen die een sleutel rol speelde in Warcraft 3. Bonussen voor Starcraft 2 en Starcraft: Remastered zijn nog niet bekend.
Warcraft 3

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →