Esports: Invictus Gaming wint finale Worlds 2018

Euphoria tijdens Worlds 2018 is tot een einde gekomen. Fnatic het Europese power house wist het niet voor elkaar te krijgen in de finale van Worlds. Het Chinese Invictus Gaming was te sterk en won de Summoners Cup. Hiermee is het voor het eerst in de geschiedenis van Worlds, dat een Chinese team de cup wint.

Afgelopen zaterdag werd in Incheon Zuid Korea de finale gespeeld van Worlds 2018. Twee teams stonden in de finale waar niemand vooraf van had kunnen denken. Deze Worlds was zowieso een knotsgekke toernooi. De al vijf jaar dominerende Koreaanse teams vlogen er rap uit het toernooi. Toernooi favorieten Royal Never Give Up en KT Rolster kwamen niet eens verder dan de kwart finales. Sterker nog voor het eerst stonden er in de halve finale geen enkele Koreaanse teams. De halve finale werd gedomineerd door drie teams uit het Westen en één uit China.
Maar drie Westerse teams waren niet genoeg om de Summoners Cup naar het Westen te krijgen. Fnatic begon de finale stijf van de zenuwen. Over de map werden door de spelers persoonlijke fouten gemaakt. Zo werden Bwipo en Caps continue bestraft door net iets te ver te gaan op hun lane. Broxah de jungler van Fnatic liep constant achter de feiten aan. Bij elke gank van de tegenstander was hij te laat om te counteren.
De hoop voor Fnatic lag een beetje in de handen van Rekkles de ADC van het team. Hij als enige van het team zag er stabiel uit. Maar doordat de rest van het team onder hun niveau presteerden, kon Rekkles uiteindelijk ook geen impact maken. De uitvoering was niet goed, maar ook de draft fase zag er niet goed uit voor Fnatic. Twee van de drie games werd een 1-3-1 comp gemaakt tegen een teamfight comp. Hierdoor was Invictus Gaming niet alleen in de mid game sterker maar ook in de end game. Uiteindelijk won Invictus Gaming met 3-0 van Fnatic en mochten zij de Summoners Cup op tillen.
Volgend jaar komt Worlds naar Europa. Hopelijk hebben onze Europese teams dan meer geluk en kracht om weer de finale te behalen.
 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation