Review: Red Dead Redemption 2

Na 8 jaar is hij er dan eindelijk. Het tweede deel van Red Dead Redemption. En wat heeft deze game me tot nu toe vaak grote ogen en een big smile gegeven.

Allereerst moet ik zeggen dat deze game zo groot is en met zoveel te doen. Hierdoor moet ik deze review schrijven zonder het grootste deel van de game gespeeld te hebben.

Verhaal

Red Dead Redemption 2 word neergezet als een prequel van het eerste deel. Het is 1889 en het meeste van het wilde westen is getemd. Alle outlaws en bendes worden opgepakt of vermoord. Jij speelt als Arthur Morgan, lid van de Dutch van der Linde bende en rechterhand van Dutch. Wanneer je de eerste Red Dead Redemption hebt gespeeld zul je John Marsten herkennen in de bende.  De game begint wanneer de bende op de vlucht is na problemen in Blackwater en opzoek is naar een nieuwe plek om te verblijven. Eenmaal een tijdelijke plek gevonden om het kamp op te zetten begint het overleven in het wilde westen. Je krijgt het kamp onder jouw hoede en moet zorgen voor onder andere de financiën en welzijn.
Ongeveer alles wat je verwacht in een western komt aan bod. Zo kun je mensen en treinen overvallen of heb je een saloon gevecht. Ga je bendeleden helpen uit de gevangenis ontsnappen of heb je een revolver duel. Ook ga je jagen en vissen of vind je een kamp van een rivaliserende bende en schiet je alles af.
Red Dead Redemption 2

Diepgang

De game begint lineair en laat je niet direct los in de wereld. 3 uur verder is er uitgelegd wat je zeker moet weten en mag je los in de open wereld. Hoewel er veel verteld is over de manier van spelen is er nog een hele hoop wat uitgelegd word of wat je zelf moet uitzoeken. Dit gaat ontzettend diep. Zo heb je een health bar met een health core. Je zult tijdens het spel moeten eten en drinken om je health core vol te houden. Wanneer je dit niet doet en je core loopt leeg zal dit je health bar beïnvloeden en zal deze sneller leeg gaan. Met je stamina werkt dit precies hetzelfde. Ook je paard heeft deze bars en zul je goed moeten onderhouden. Zo kan je paard vies worden en moet je hem borstelen of wassen in een rivier en zul je hem moeten voeren.
Hoe diep kunnen ze gaan? Als je te veel eet kun je overgewicht krijgen en dit is weer slecht voor je health core. Je kunt ook te weinig eten dus je zult een goede balans moeten houden. Ga je naar koude gebieden dan moet je daar je kleding op aanpassen. Ga je iets doen wat de sheriff’s niet leuk vinden dan kun je een bandana voor je gezicht dragen. Word je toch herkent tijdens je outlaw activiteiten dan zul je achter de getuige aan moeten gaan en deze overhalen om niks te zeggen. En de paarden, Ik lag dubbel toen ik langs de achterkant van een paard liep en deze mij omver trapte.
Red Dead Redemption 2

Goed of slecht?

Er zit een goed of slecht systeem ingebouwd. Alle keuzes die je maakt in de game beïnvloeden de wereld waar je in leeft. Ben jij een echte outlaw dan zullen mensen anders op jou reageren dan wanneer je in de game een goed mens bent. Bij elk persoon die je aanspreekt kun je kiezen om te groeten of uit te lokken. Door de game kom je willekeurig mensen tegen die om jouw hulp vragen. Alles is optioneel en kun je uitvoeren hoe jij wilt. Zo kun jij helemaal je eigen verhaal creëren binnen de story line.
Red Dead Redemption 2

Grof

Red Dead Redemption 2 is zeker niet voor de gevoelige persoon. Zo ga je jagen en zul je jouw afgeschoten wild moeten villen. Dit laten ze in redelijk detail zien. Ook komt er tijdens schietgevechten wel eens een bloederige close up van jouw neergaande tegenstander. Ook ben ik een keer een cliff omlaag gevallen met paard en moest ik het paard met een mes door het hart afmaken. Ik zat toen dit gebeurde even te kijken of dit werkelijk waar was. Tijdens deze tijd kreeg ik een “slecht” waardering omdat ik het paard liet lijden. Ook kun je met een goed geplaatst shot van je shotgun een arm eraf schieten.
Red Dead Redemption 2

Veel afleiding

Zoals we wel van elke Rockstar game tegenwoordig gewend zijn word je aardig afgeleid van de story line. Zo kun je zoals eerder vermeld willekeurige vreemdelingen helpen die je tegenkomt en kampen van rivaliserende bendes uitroeien. Verder zijn er games te spelen zoals Dominos en Poker. Ook kun je inbreken in huizen of als bounty hunter eropuit gaan. Er is ook nog van alles te verzamelen zoals bijvoorbeeld sigarettenkaartjes of dinosaurus botten. Niet te vergeten zijn er veel dieren en planten om te bestuderen en te verzamelen.

Besturing

Ik heb toch even nodig gehad om de hele besturing onder de knie te krijgen. Als dit eenmaal erin zit dan werkt het allemaal goed. In de besturing zitten ook wat nadelen. Het paard is soms wat moeilijk te besturen en hierdoor heb ik de nodige ongelukken veroorzaakt. Ook vind ik het erg storend dat ik in het kamp bijvoorbeeld niet kan rennen. Geen idee waarom ze dit gedaan hebben maar het is uiterst storend en tijdrovend. Nog een puntje wat ik minder vond werken is de item herkenning. Wat ik hiermee bedoel is wanneer er een item ergens ligt, word deze soms slecht aangegeven om op te rapen of mee te interacten. Hierdoor heb ik af en toe wat heen en weer moeten lopen voordat ik iets kon oprapen.
Red Dead Redemption 2

Graphics

Ik ben echt verrast wat ze uit een PlayStation kunnen pompen aan graphics. De wereld is volledig gerenderd en ziet er fantastisch uit. Van de besneeuwde bergen, waar erg mooie sporen in achterblijven, tot de velden en bossen. Zelfs als je met je paard tegen een tak rijd dan buigt deze af. Deze kleine details maken van deze game toch wel een juweeltje. Ook zijn er wel wat puntjes die beter kunnen. Zo kloppen bijvoorbeeld de benen van een paard in volle galop niet.
Red Dead Redemption 2

Verdict

Red Dead Redemption 2 is in één woord WOW. Een super game die soms iets aan de langzame kant is, maar dit drukt de pret niet. Een echte aanrader voor iedereen die van westerns houd. Behalve een paar kleine schoonheid foutjes is er niks op aan te merken.
Pluspunten

  • Erg mooi
  • Lekker grof
  • Veel te doen
  • Mooi verhaal

Minpunten

  • Af en toe langzaam
  • Item herkenning soms moeilijk
Gespeeld op PlayStation 4
10/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation