30 november 2023

Kan jouw PC Battlefield 5 aan?

Na een vertraging die eens niet door de NS werd veroorzaakt, komt Battlefield 5 dan toch echt deze maand nog uit! Een tijdje terug werden er systeemeisen gepubliceerd, deze bleken echter niet correct te zijn, vandaar dat we nu de daadwerkelijk eisen voor jullie hebben gevonden!

De systeemeisen die DICE aan het grote internet gegeven heeft, zijn niet alleen de minimale en voorgestelde eisen, nee nee! Dit maal houden ze rekening met mensen die DirectX Ray Tracing (DXR) willen gebruiken. hiervoor zul je een RTX videokaart moeten hebben in combinatie met extra werkgeheugen (RAM). De game zou eigenlijk op 19 oktober verschijnen, dit werd door EA en DICE uitgesteld naar 15 november. De developers hadden toch nog wat meer tijd nodig om de game te finetunen, hopelijk zorgt dit voor een groot verschil tegenover de wat-mindere beta-test.
De game zal origineel lanceren met de single-player War Stories en de fan-favoriete multiplayer. De nieuwe battle royale mode genaamd Firestorm zal helaas nog even moeten wachten, deze zal pas in maart volgend jaar verschijnen, samen met nieuwe MP maps en War Stories. De eerste nieuwe campaign missie zal dan wel al in december verschijnen! Bekijk hier beneden de systeemeisen.

Battlefield V System Requirements

Recommended

 • OS: 64-bit Windows 10 or later
 • Processor (AMD): AMD Ryzen 3 1300X
 • Processor (Intel): Intel Core i7 4790 or equivalent
 • Memory: 12GB RAM
 • Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
 • Graphics card (AMD): AMD Radeon RX 580 8GB
 • DirectX: 11.1 Compatible video card or equivalent
 • Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection
 • Available Disk Space: 50GB

Recommended For DXR

 • OS: 64-bit Windows 10 October 2018 Update (1809)
 • Processor (AMD): AMD Ryzen 7 2700
 • Processor (Intel): Intel Core i7 8700
 • Memory: 16GB RAM
 • Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce RTX 2070
 • DirectX: DirectX Raytracing Compatible video card
 • Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection
 • Available Disk Space: 50GB

Minimum

 • OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 and Windows 10
 • Processor (AMD): AMD FX-8350
 • Processor (Intel): Core i5 6600K
 • Memory: 8GB RAM
 • Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 1050 / NVIDIA GeForce GTX 660 2GB
 • Graphics card (AMD): AMD Radeon RX 560 / HD 7850 2GB
 • DirectX: 11.0 Compatible video card or equivalent
 • Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection
 • Hard-drive space: 50GB

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →