25 mei 2024

Review: Diablo 3 Eternal Collection – Nintendo Switch

Diablo 3 is ondertussen al een aantal jaartjes oud, maar de nieuwste port van deze game op de Nintendo Switch bewijst maar weer dat Diablo zeker geen vergeten kindje is. Indien Diablo Immortal niet in jouw straatje past, maar je liever iets meer van het zelfde wilt zolang we rustig afwachten op Diablo 4. Dan is Diablo 3 voor Switch misschien iets voor jou.

De game, zoals je misschien verwacht is precies hetzelfde zoals die er uit ziet op PC, Playstation 4 en Xbox One. De game bevat alle voorgaande DLC, en alle updates die de game door de jaren heen gekregen heeft. Je kunt Diablo 3 op de Nintendo Switch offline spelen. Zodra je weer verbinding maakt met het internet zal jouw voortgang worden opgeslagen naar de cloud. Zolang je offline speelt zal alles lokaal worden opgeslagen.

Diablo?

Indien je enkel een Nintendo gamer bent, heb je misschien gemerkt dat Nintendo’s nieuwe console ontzettend populair is. Zo verschijnen er ook steeds meer games die niet door Nintendo gemaakt of ontwikkeld worden. Skyrim, Dark Souls, South Park, maar nu ook Blizzard’s Diablo 3. De game verscheen voor het eerst in 2012 op PC en in 2014 op consoles. Sinds kort is de game ook verschenen voor de Nintendo Switch.
Diablo 3
Diablo op de Nintendo Switch loopt een stuk soepeler dan verwacht en het ziet er werkelijk fantastisch uit. Eenvoudig een van de mooiste en meest soepele games op het apparaatje. Grafisch is de game uiteraard niet zo mooi als op PC. Toch ziet de game er ontzettend goed uit en had het veel slechter gekund. Het feit dat de game op 60 fps loopt zorgt voor een ongekend soepel ervaring ten allen tijden. Zelfs als het even iets te druk wordt op je beeldscherm en je zou verwachten dat de Switch het gaat begeven blijft alles naadloos werken. Het lijkt er op dat Blizzard enorm veel geeft om prestaties. Dit hebben we al besproken in een voorgaand artikel over World of Warcraft: Classic, maar hier zien we het zeker terug.

Gameplay

Diablo 3 is een Dungeon Crawler. Dit betekend dat je door kerkers heen rent met je character om missies te voltooien, bazen te verslaan en items op te rapen om je personage beter te maken. Het mooie aan Diablo is, dat het nooit op hoeft te houden. Je kunt door de vijf ACTS heen spelen met je personage in verschillende moeilijkheidsgraden. Deze kunnen enorm hoog oplopen, maar indien je het verhaal al hebt gespeeld op PC of een andere console, kan je deze ook overslaan. Als je het standaard verhaal wilt overslaan kan je direct beginnen met de Adventure mode. De adventure mode bevat compleet andere uitdagingen en content dan de campaign mode. Alle normale quests zijn in deze mode uitgeschakeld en alle waypoints zijn klaar om gebruikt te worden.
Diablo 3
Het mooie van Diablo en de Nintendo Switch is dat je nooit alleen hoeft te spelen. Diablo kan je in totaal met vier personen spelen en voor deze game geld het 100% dat het veel leuker is om de game te spelen met vrienden. Je kunt weliswaar companions meenemen als je solo speelt, maar met een groep vrienden blijft toch altijd het beste.

Nintendo? Amiibo?

Jazeker. De game ondersteund Amiibo op de Nintendo Switch. Er verschijnt zelfs een super toffe Loot Goblin Amiibo in december.
Loot Goblin
Maar voordat het zover is kan je je huidige Amiibo’s ook al scannen. Zodra je een Amiibo scant spawnen er verschillende champion monsters die je kunt killen voor XP en uiteraard, LOOT! Je kunt elke Amiibo maar één keer per dag scannen. Je vind je Amiibo portal in je stash. Deze vind je in het eerste dorpje waar je tegenaan loopt. Haal je Amiibo portal er uit, open hem via je inventory en start met scannen! Je krijgt ook een coole transmog set van Ganondorf, maar per armourpiece betaal je 50.000 gold om het uiterlijk te veranderen. Dus dat is iets voor later. De Cucco pet kan je wel meteen meenemen. Een kip als follower pet, wie wil dat nou niet?
Ganondorf

Verdict

Diablo 3 voor Nintendo Switch is een van de beste ports die we gezien hebben. Het is bijna alsof het een rasechte Nintendo game is, op een paar puntjes na. De UI is voornamelijk erg wennen als je Diablo gewend bent op PC. De inventory vooral is soms een rommelige boel, al zou je denken dat de PC versie al een rommelige boel is. Wel fijn dat je alles vanaf één menu kunt benaderen, maar het navigeren is soms wat lastig.
DiabloSwitch
Grafisch en technisch is de game daarentegen op en top. Geen last van frame-drops of vreemde haperingen. De Switch versie loopt ontzettend soepel met 60 frames per seconde en laadtijden zijn zo goed als nauwelijks aanwezig. Dit is toch wel een behoorlijke prestatie moet ik zeggen.
Al met al is Diablo 3 nog steeds dezelfde eindeloze klassieker zoals we gewend zijn van voorgaande versies. Diablo op de Nintendo Switch is misschien wel mijn favoriete versie alhoewel ik dit van te voren nooit gedacht had. In onze preview benoemde ik het al, maar deze game speelt ontzettend fijn weg met een controller. Ook in handheld mode speelt de game ontzettend fijn, ondanks het af en toe wat druk wordt voor het samengeperste beeldje. Dit ic echter meer een Switch minpuntje, en geen Diablo minpunt.

Is Diablo iets voor jou?

Heb je de game nog nooit een kans gegeven, maar ben je door het lezen van deze review ook maar een tikkeltje geïnteresseerd? Dan is het zeker een poging waard. De game biedt ontzettend veel content en je kan zelfs oneindig lang door gaan zonder dat het al te repetitief wordt. Nintendo Gamers hebben er weer een pareltje bij!
Pluspunten

  • Performance
  • Oneindig veel contenty
  • Offline speelbaar
  • Amiibo support

Minpunten

  • UI af en toe lastig te navigeren
Gespeeld op Nintendo Switch
  • 9/10
    Nintendemon Switch - 9/10
9/10

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →