15 april 2024

Esports: EA en FIFA komen met eChampions League

Esports blijft over de verschillende games groeien. We zagen League of Legends weer records breken, CS:GO blijft populair maar ook FIFA heeft een sterke groei op esports gebied. Met de komst van eChampions League zijn we weer een groot toernooi rijker.

FIFA esports nam afgelopen jaar een vlucht in populariteit. Hier in Nederland hebben we de e-Eredivisie die de zelfde schema hanteert als de Eredivisie zelf. Nederlandse clubs hebben allen een esporter in dienst. EA en de UEFA zien deze groei en komen daarom met de gelijknamige toernooi voor de elite pro spelers. eChampions League gaat ongeveer hetzelfde betekenen als de Champions League zelf. De finale van de eChampions League zal een dag voor de finale van de Champions League zelf gespeeld worden.
Het toernooi zal starten met een online knock-out toernooi op 2 en 3 maart 2019. De top 64 spelers zullen doorgaan naar een live kwalificatie evenement op 26 en 27 april. Van deze 64 spelers zullen er 8 spelers overblijven voor de finaledag op 1 juni. Winnaar van dit toernooi gaat naar huis met 100.000 dollar en 850 EA SPORTS FIFA 19 Global Series Points. Doordat de beide finales in hetzelfde weekend worden gespeeld, wordt digitaal en traditioneel voetbal nog meer samengebracht.
Weer wordt er een mooie en grote stap gezet richting Esports. De samenwerking tussen EA en UEFA is een mooi voorbeeld waarbij de brug tussen digitale sport en traditionele sport wordt verkleind. Wij kunnen dit enkel toejuichen. Wij zijn uiterst benieuwd of één van onze Nederlandse esporters de finale van de eChampions League weet te bereiken.