Esports: Finale ESL Dutch Championship bekend

Afgelopen weekend streden de vier overgebleven teams uit de ESL Dutch Championship tegen elkaar. Op het spel stonden twee tickets naar de finale die tijdens Bright Day zal plaatsvinden. Team Echo Zulu(1) nam het op tegen Team Arcade(4). Daarna volgde Team Toxic Falcons(2) tegen Solwing Esports(3). Solwing Esports was voorheen Team Legion en zijn voor de halve finale van organisatie geswitched.

De halve finale dag was aan de ene kant een zeer teleurstellend voor de kijker. Beide games waren een volledige stomp over het andere team. Bij de game van Team Echo Zulu was dit geheel naar verwachting. Het team is op dit moment de sterkste ploeg van Nederlandse bodem. Hoewel ze niet speelden met hun sterspeler Alois, was daar tijdens de games niks van te merken. Mke is een prima wisselspeler op toplane. Maar door de afwezigheid van Alois kon Lucca en Boomin meer van zich laten zien. Maar de show werd vooral gestolen door Chapanya. Zijn Azir en Kassadin waren fenomenaal en gaf zijn tegenstanders geen leuke middag.
De tweede halve finale zou op papier meer gewaagd moeten zijn dan de eerste halve finale. Maar als we terug kijken op de tweede game zien we niks van de theorie terug. Solwing Esports verkeerde in bloedvorm en dat was te merken ook. Witsyy, Yikes en Mafab hadden het alle drie prima naar hun zin de games tegen Toxic Falcons. Crit Hero en Soulah hadden het de eerste game zwaar tegen het agressieve spel van Solwing. De tweede game werd gelukkig iets spannender voor de kijker. Na de klap van de eerste game, zoch Soulah naar vergelding voor de eerste game. Samen met Dinoricar brachten ze Solwing aan het wankelen. Helaas bracht een over extend een einde aan de game. Twee man werden gepakt en op de overige drie man werd een pracht engage opgemaakt door de support van Solwing.
Komende zondag is de finale van ESL Dutch Championship tijdens Bright day (kaarten zijn helaas uitverkocht voor de middag). De finale start om 14:00 en is live te zien op het Twitch kanaal van ESL Benelux. 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation