25 februari 2024

Cyberpunk 2077 moet Red Dead Redemption 2 evenaren

Interessante statements worden gemaakt omtrent CD Projekt RED’s (CDPR) toekomstige RPG titel. De game zou namelijk Rockstar’s Red Dead Redemption 2 moeten gaan evenaren. Dit werd bekend gemaakt tijdens een conference call waarbij CDPR betrokken was.

Gevaarlijke en gewaagde claims, maar zeker ook mooie uitgangspunten voor Cyberpunk 2077. In de conference call bevestigd het management dat de kwaliteit van de game ten allen tijden op nummer 1 blijft staan. De game zal daarom in geen enkele vorm minder zijn afgewerkt dan Red Dead Redemption 2.
Het bedrijf gaat er daarnaast van uit om maar liefst 19 miljoen exemplaren te verschepen binnen de eerste drie maanden na release.

“The brokerage house maintains the belief that Cyberpunk 2077 will sell 19 million copies in its first quarter. These are incredibly ambitious predictions, putting the Polish developer in a row with a company that currently does not really have competition in our industry. Rockstar functions in its own elite league. However, the expert consistently compares the Polish game to RDR2 and believes that such results should be expected from it. The author of the report also notes that there is no justification for such strong declines in the domestic company’s course that we have recently faced.”

Daarbij wordt vermeld dat er wordt gericht op een release in het vierde kwartaal van het 2019. Aangezien het om een investeerders bijeenkomst gaat wordt hier waarschijnlijk uitgegaan van een fiscaal jaar. Dit zou dus betekenen dat Cyberpunk 2077 ergens in het eerste kwartaal van 2020 zal verschijnen.
Cyberpunk lijkt nog erg ver weg te zijn, als CDPR inderdaad van plan is om Rockstar te evenaren met hun RPG. Zal de game nog even op zich laten wachten. Tijdens E3 en Gamescom 2018 zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt omtrent de titel, waaronder gloednieuwe uncut gameplay footage. In onze Gamescom preview kan je er alles over lezen en maar liefst 50 minuten aan gameplay terug kijken.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →