30 mei 2024

Daal af in de diepte van Crimson Keep

Merge Games, samen met ontwikkelaars, Team Crimson, zijn trots om de op handen zijnde release van Crimson Keep, een rogue-like, first-person, actie RPG, aan te kondigen. De game is gepland voor lancering op pc en Nintendo Switch op donderdag 29 november 2018.

Dertig jaar geleden verwoestte een vloek het hele dorp Larkstead. Verbannen naar de kerkers hieronder, je enige hoop is om te verkennen, speuren en vechten om te overleven. Kun jij de mysterieuze Crimson Keep vinden? Ga jij deze vreselijke plek ontsnappen? Of word je eten voor de ontelbare beesten en gruwelen die loeren in de diepte?

Crimson Keep is een spel over exploratie, gevechten en overleving. Het team heeft een combinatie van RPG progressie, rogue-achtige gameplay en first-person actie gebruikt om iets zeer lonend en leuks te maken. Daal af in een steeds veranderend labyrint vol monsters, vallen en schatten. Zoek de gezonken overblijfselen van een oud kasteel. De grote kracht die je binnenin vindt, zou je enige hoop op ontsnapping kunnen zijn. Elke druppel XP, elk stuk buit en elk beetje schade dat je oploopt, kan bepalen of je het overleeft of bezwijkt voor de duistere kracht van The Keep.

Crimson keep bevat procedureel gegenereerde kerkerlay-outs, wat betekent dat vijanden nooit op dezelfde plek verschijnen en objecten zoals vallen en heiligdommen verplaatsen telkens wanneer de speler sterft. Crimson Keep daagt spelers uit met perma-death, vervloekte items, honger en goden. Als je sterft, verlies je alles. Aan de positieve kant, als het je lukt om een ​​zone te voltooien, begin je vanaf het startpunt wanneer je respawnt.

Karakterklassen

Spelers kunnen kiezen uit drie karakterklassen – Berserker, Witch en Drifter. De gameplay verloopt perfect met spelers die hun personages vaak kunnen voorzien van nieuwe vaardigheden en apparatuur. Karakters hebben toegang tot een breed scala aan wapens. Alle karakters hebben verschillende snelheden, schadebogen en actieradius. Naarmate ze hoger komen, krijgen spelers toegang tot nieuwe vaardigheden, handig voor verschillende gevechtsituaties. Veel vijanden vereisen speciale strategieën, zoals ze raken in hun zwakke punt. Succesvolle spelers leren de beste methoden om vijanden te verslaan.