Gametak 20th Century Fox heeft naam 'Alien Blackout' geregistreerd

FoxNext heeft eerder dit jaar bekend gemaakt bezig te zijn aan een nieuwe game in de Alien franchise. FoxNext is de game-ontwikkelaar van de Fox mediagroep. Nu hebben zij de naam Alien: Blackout geregistreerd. Hiermee lijkt het zeer aannemelijk dat dit de titel van de volgende Alien game gaat zijn.

Over de jaren hebben meerdere partijen games in het Alien universum uitgebracht. De laatste paar volwaardige Alien games zijn uitgebracht door SEGA. Het is niet duidelijk of SEGA de game-licentie over de franchise kwijt is. 20th Century Fox is in ieder geval eigenaar van de film franchise. De laatste twee volwaardige games worden beschouwd als zowel de slechtste als beste games in de franchise. Beide games zijn uitgebracht door SEGA. Na het zwaar bekritiseerde Colonial Marines wilde SEGA haar naam op dit gebied zuiveren. Hierop volgend is de game Alien Isolation uitgebracht. Deze game ging terug naar de basis en had een veel betere thriller/horror setting. Hiervoor is de game ook geprezen.
alien
De studio ColdIron is onlangs overgenomen door FoxNext. Hierop volgend plaatste zij de onderstaande Tweet. ColdIron is een gamestudio die is opgericht in 2015. Tot deze nieuwe Alien game ontwikkelde ze voornamelijk mobiele telefoon games.

Aankondiging?

Verder is er officieel nog niets aangekondigd. Het enige dat zeker is, is dat er een Alien game in ontwikkeling is. Wel werd er op 1 november jl. de onderstaande tweet geplaatst door Geoff Keighley. Hij is de grote man achter The Game Awards. De Tweet zelf zegt niets anders dan “WORLDS WILL CHANGE”. Opvallend is dat het lettertype sterk lijkt op dat van het Weyland Yutani logo. Weyland Yutani is de “evil corporation” uit de films. Vermoedelijk wordt de game tijdens dit event aangekondigd. The Game Awards zal plaatsvinden op 6 december. Deze is live te volgen op de website van The Game Awards.


Twitter gebruiker Andrew Marmo heeft overigens vacatures gevonden die lijken te zijn voor deze nieuwe game.
Hier is het volledige bericht van Windows Central te lezen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation