25 februari 2024

Gametak 20th Century Fox heeft naam 'Alien Blackout' geregistreerd

FoxNext heeft eerder dit jaar bekend gemaakt bezig te zijn aan een nieuwe game in de Alien franchise. FoxNext is de game-ontwikkelaar van de Fox mediagroep. Nu hebben zij de naam Alien: Blackout geregistreerd. Hiermee lijkt het zeer aannemelijk dat dit de titel van de volgende Alien game gaat zijn.

Over de jaren hebben meerdere partijen games in het Alien universum uitgebracht. De laatste paar volwaardige Alien games zijn uitgebracht door SEGA. Het is niet duidelijk of SEGA de game-licentie over de franchise kwijt is. 20th Century Fox is in ieder geval eigenaar van de film franchise. De laatste twee volwaardige games worden beschouwd als zowel de slechtste als beste games in de franchise. Beide games zijn uitgebracht door SEGA. Na het zwaar bekritiseerde Colonial Marines wilde SEGA haar naam op dit gebied zuiveren. Hierop volgend is de game Alien Isolation uitgebracht. Deze game ging terug naar de basis en had een veel betere thriller/horror setting. Hiervoor is de game ook geprezen.
alien
De studio ColdIron is onlangs overgenomen door FoxNext. Hierop volgend plaatste zij de onderstaande Tweet. ColdIron is een gamestudio die is opgericht in 2015. Tot deze nieuwe Alien game ontwikkelde ze voornamelijk mobiele telefoon games.

Aankondiging?

Verder is er officieel nog niets aangekondigd. Het enige dat zeker is, is dat er een Alien game in ontwikkeling is. Wel werd er op 1 november jl. de onderstaande tweet geplaatst door Geoff Keighley. Hij is de grote man achter The Game Awards. De Tweet zelf zegt niets anders dan “WORLDS WILL CHANGE”. Opvallend is dat het lettertype sterk lijkt op dat van het Weyland Yutani logo. Weyland Yutani is de “evil corporation” uit de films. Vermoedelijk wordt de game tijdens dit event aangekondigd. The Game Awards zal plaatsvinden op 6 december. Deze is live te volgen op de website van The Game Awards.


Twitter gebruiker Andrew Marmo heeft overigens vacatures gevonden die lijken te zijn voor deze nieuwe game.
Hier is het volledige bericht van Windows Central te lezen.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →